Diari digital d'Andorra Bondia
Nou projectes d’‘start-ups’ busquen finançament entre uns 50 inversors
Nou projectes d’‘start-ups’ busquen finançament entre uns 50 inversors

Nou projectes d’‘start-ups’ busquen finançament entre uns 50 inversors


Escrit per: 
Pepa Gallego/Foto: Jonathan Gil

Cinc minuts per presentar els projectes d’start-ups, o empreses que volen arrancar, i cinc minuts perquè els inversors interessats els facin preguntes. Aquest va ser el format del NIU Demo Day, que va organitzar ahir Andorra Telecom per aconseguir finançament per a nou projectes, quatre dels quals provinents del NIU. Els altres cinc són de fora, però tenen relació i interès per desenvolupar la idea des del Principat. Els inversors són andorrans i de fora, especialistes en finançament d’aquest tipus, com, per exemple, entitats bancàries, family offices, fons de capital risc o business angels. 

 El NIU és una incubadora i acceleradora d’empreses que es va presentar tot just avui fa un any, i que va néixer amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria en l’àmbit de la tecnologia i d’afavorir el desenvolupament de noves activitats que contribueixin a la diversificiació econòmica del país.
Els nou projectes exposats ahir estan tots relacionats amb les noves tecnologies. Hi ha des aplicacions de mòbils fins al simulador d’un submarí (veure  el quadre adjunt, els quatre primers provenen del NIU). 

L’èxit, segons el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, era aconseguir aquesta xarxa d’inversors àmplia per aquests projectes, i també veure “si d’aquí uns mesos veiem aflorir alguns d’aquests projectes, no és un resultat immediat”, va dir. Perquè, malgrat el contacte s’iniciés ahir amb el Demo Day, les relacions i la decisió última de l’inversor pot tardar dies i mesos. 

La selecció dels inversors s’ha fet gràcies a la xarxa ja identificada del NIU. Quant als projectes, n’hi ha quatre que el NIU tenia identificats per poder llançar-los, i cinc que venen de fora, amb contactes i relacions amb Andorra, i que han estat identificats, per Andorra Telecom amb l’ajuda d’ESADE i d’una altra institució, com a idees empresarials que estan a punt de materialitzar-se  i que necessiten finançament. 

Nadal va explicar que les start-ups solen ser molt rendibles “i també tenen un alt risc”. Així mateix, va remarcar que hi ha empreses, inversors i particulars que es dediquen a estudiar-les. 

Des d’Andorra Telecom, després de l’alta participació en l’esdeveniment d’ahir, esperen fer una segona edició d’aquest Demo Day “perquè hi ha hagut inversors que ens han contactat per venir en una altra ocasió i projectes que volen preparar-se millor per un futur”, va comentar Nadal. 
Segons Jordi Nadal, el més important és que el Demo Day suposa la culminació del procés que fan les empreses del NIU. 

Nadal va reconèixer que el format de l’acte és exigent, ja que només en cinc minuts els responsables de les start-ups han de vendre la idea als futurs inversors. Tot i això, el director general d’Andorra Telecom va dir que es tracta d’un format estàndard d’esdeveniments d’aquest tipus, i per això es valora que qui ho presenti sigui “un bon comunicador”. Després de la presentació formal i de respondre a preguntes, també en cinc minuts, els inversors ja van escollir amb qui podien casar els seus interessos financers i es van reunir en una sala a part, per detallar algunes qüestions. 

 

 

 

 

projectes
nou
'start-ups'
inversors
cinquanta
Comentaris: 1

Comentaris

It is much better if translations are edited by a native English speaker with knowledge of the subject.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic