Diari digital d'Andorra Bondia
 El director d’Agricultura, Landry Riba, va presentar ahir els nous ajuts.
El director d’Agricultura, Landry Riba, va presentar ahir els nous ajuts.

Nous ajuts per recuperar parcel·les a l’erm i mantenir la biodiversitat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: SFGA

El Govern oferirà nous ajuts per recuperar per a ús agrari prats i feixes que ara es troben deixades a l’erm i per afavorir pràctiques agrícoles que permetin mantenir la biodiversitat, el medi natural i el paisatge. Quant a la subvenció que ha de facilitar que parcel·les que ara no tenen cap activitat tornin a ser productives, es preveuen unes aportacions d’entre 0,24 i 1,26 euros per metre quadrat, segons es tracti de la recuperació o millora d’aquest terreny (això dependrà del temps que ha estat sense conrear) i el grau de dificultat per tornar-la a posar a punt. 
Els titulars de les explotacions agràries han d’estar inscrits en un registre i no rebran l’ajut fins al cap de tres anys de producció (al final del període, el Govern farà els controls corresponents per verificar que ha tingut activitat). El director d’Agricultura, Landry Riba, va explicar que la intenció és que les explotacions siguin productives per si mateixes i que la subvenció només ha de permetre fer més lleugera la recuperació d’aquestes parcel·les. A més, es persegueix la introducció de cultius alternatius, com ara els cereals, algunes varietats de fruiters (pomeres o perers), vinya, fruits vermells o horts que tinguin un rendiment més enllà de l’autoconsum. S’estima que es podrien arribar a recuperar 42 hectàrees de parcel·les. 
Amb relació als ajuts per al manteniment de la biodiversitat vegetal, la intenció és potenciar les pràctiques agràries que afavoreixin dos tipus d’hàbitats d’interès comunitari concrets. En aquest cas, s’han fixat unes condicions tècniques que s’han de seguir. Es calcula que se’n podran beneficiar unes 800 parcel·les i 93 explotacions i els ajuts aniran de 0,12 euros a 0,20 euros per metre quadrat. El Govern ha reservat 200.000 euros per a aquest 2018 per als ajuts al manteniment de la biodiversitat vegetal. Amb relació a la partida per a la recuperació de parcel·les s’haurà de calcular el 2020.

nous
ajuts
medi ambient
agricultura
llei
erm
biodiversitat
mantenir
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic