Diari digital d'Andorra Bondia

Objectiu 2010: Augmentar en un 2,5 per cent l'arribada de visitants


Escrit per: 
Redacció

El Govern va presentar ahir els objectius del 2010 en matèria de turisme i comerç, marcant unes fites que, si bé a primer cop d’ull no són gaire ambicioses, aprofundint una mica sí que ho poden semblar, partint de la base que en els darrers quatre anys l’arribada de visitants a les fronteres andorranes solament ha fet que baixar en picat.

El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va ser l’encarregat de fer aquesta presentació i, acompanyat del gerent d’Andorra Turisme, Alexandre Andrés, i de la coordinadora de Desenvolupament Econòmic, Carole Coreau, va donar a conèixer que l’objectiu per a aquest any no tan sols és augmentar l’arribada de turistes en un 2,5 per cent i trencar així “la tendència a la baixa”, sinó també fer que la despesa mitjana dels visitants s’incrementi “fins a 150 euros”. Això suposa un augment de 227.796 visitants, mentre que s’intentarà arribar a un increment del 10 per cent de la despesa, passant de la mitjana de 135 euros que fins a la meitat de l’any passat es van gastar els visitants fins als 150 euros esmentats.
Per aconseguir treure Andorra d’aquest forat on es troba, des de l’executiu es proposa tota una sèrie de punts a assolir, prèviament consensuats a la taula de turisme i entre els quals destaquen crear noves ofertes turístiques, recuperar part del mercat perdut en els operadors turístics, potenciar la presència a Internet d’Andorra com a destí de vacances i, quant al comerç, professionalitzar el sector, modificar la llei de protecció del consumidor o concedir crèdits tous perquè les empreses es renovin i puguin assumir un plus de qualitat.
noves ofertes comercials

A la taula de turisme es va proposar endegar iniciatives comercials com la Setmana de compres o de la natura i l’aventura, entre d’altres. Amb la voluntat de desestacionalitzar, el ministre López va comentar que, coincidint amb l’Ultra Trail al juny, es farà la Setmana de la natura, mentre que abans de l’estiu es farà la de compres.

Iniciatives per al comerç
A banda de la concessió de crèdits tous per a la inversió i la innovació empresarial, de què ja es va parlar setmanes enrere, Carole Coreau va presentar ahir una iniciativa encarada a omplir els locals comercials buits. La coordinadora governamental va indicar que actualment es treballa en un inventari de locals, mentre que el ministre López va assenyalar que s’ha passat el tema al ministeri d’Interior per desfer l’embargament de gran part d’aquests locals i que els empresaris interessats els puguin llogar. Així mateix, també es preveu posar en funcionament l’Observatori de Turisme i Comerç, un eina que permetrà tirar endavant estratègies efectives per “modernitzar el teixit comercial” .
La presència a Internet és un altre dels aspectes que es pretén potenciar al llarg d’aquest any. Es vol crear la web comerç.ad i alhora millorar el posicionament d’Andorra a la xarxa.


Pressupost i crèdits al consell

Precisament la presència a Internet dóna peu a parlar del pressupost per al turisme per a aquest any, i és que la no aprovació dels comptes farà que precisament la inversió a la xarxa es financi mitjançant un crèdit extraordinari. Una altra de les iniciatives que es retardarà fins a l’aprovació del crèdit extraordinari que el financi serà el projecte de dinamització dels comerços.
Pere López va destacar que inicialment s’havia pressupostat un total de 12,5 milions, 10,6 dedicats a la promoció del turisme i als diferents projectes esmentats i el restant al pla d’activació comercial que hi ha previst desenvolupar.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic