Diari digital d'Andorra Bondia

Ordino reforçarà els serveis socials i per als joves al pressupost 2010


Escrit per: 
Redacció


Tot i que en la sessió ordinària d’Ordino celebrada ahir a casa comuna no es va aprovar cap mesura significativa, sí que es va parlar del pressupost 2010, que aquests dies s’està ultimant.

  No va ser, com és costum, cap dels cònsols qui va parlar, sinó la consellera de Finances, Meritxell Martí, que va donar unes primeres traces del que seran els números per al proper exercici fiscal. Un exercici en què la màxima serà “la prudència”, com va assenyalar Martí, i en què destacaran les inversions, o dit d’una altra manera, la potenciació dels serveis socials i per als joves de la parròquia.
La consellera va informar que hi haurà tres nous projectes en aquests departaments, a més del desenvolupament de diferents tallers. També es farà un esforç per millorar el Servei d’Atenció a Domicili, tant per promocionar-lo com per optimitzar-lo. La consellera de Social, Bernadeta Coma, va comentar que aquest servei actualment disposa de dos treballadors i atén regularment cinc padrins. La consellera va indicar que de cara a l’any que ve el que s’intentarà és, d’una banda, que s’hi apuntin més avis que ho necessitin, i de l’altra, que les persones de la parròquia que no formen part d’aquest col·lectiu però que necessiten igualment ajuda per desenvolupar les tasques diàries es puguin integrar en aquest pla.
En un altre ordre de coses, Martí va comentar que aquest any s’ha aconseguit fer “retencions pressupostàries per valor de 882.000 euros”, una xifra que els permetrà afrontar despeses imprevistes que puguin sorgir i fins i tot, si arriba el cas, reduir l’endeutament global de la parròquia, situat aproximadament en 24,5 milions d’euros.
D’altra banda, per intentar “optimitzar” encara més els recursos comunals, Martí va indicar que s’ha fet un treball laboriós en què s’ha analitzat, departament per departament i inversió per inversió, com es podria retallar despeses sense necessitat d’eliminar-les o suspendre-les.
Evidentment, hi ha inversions que per la seva magnitud el Comú no tindrà altre remei que posposar, i aquest és el cas de l’hotel Casamanya. Una  infraestructura que s’està convertint en el taló d’Aquil·les per a la corporació, donat que per més que ho intenten no aconsegueixen tirar-la endavant pel gran cost que suposa. Martí va indicar que aquesta inversió de moment ha quedat congelada fins al 2011.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic