Diari digital d'Andorra Bondia
La conferència del director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha omplert la sala de la universitat.
La conferència del director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha omplert la sala de la universitat.

Perú tria com a exemple el model d’innovació d’Andorra


Escrit per: 
Redacció

El director d’Actua Innovació, Marc Pons, ha participat en diverses reunions de treball a Lima convidat per la Universidad del Pacífico. Des d’aquest centre, un dels més importants del país, s’ha demanat conèixer els projectes d’innovació que s’estan desenvolupant a Andorra. Especialment s’ha mostrat molt interès en com Actua està treballant el Data Hub Nacional. Pons ha explicat, en un aula magna plena d’enginyers, docents i estudiants, com Andorra està desenvolupant més d’una dotzena de projectes, entre ells els anàlisis dels turistes, dels riscos naturals, la mobilitat, la planificació urbanística, la contaminació acústica, l’impacte solar, i el laboratori 'blockchain' i de drons. El director d’Actua Innovació ha destacat que “estem treballant per reforçar aquest tipus de col·laboracions que van començar fa dos anys i que també potencien la participació entre empreses, sector públic i sector privat”.

Per la seva banda, la degana de la Facultat d’Enginyeria de la Universidad del Pacífico, Michelle Rodríguez, ha destacat que “vam descobrir que Andorra tenia una visió de país cap a la innovació i sobretot de la innovació oberta que ha generat amb múltiples centres d’investigació, ciutats i institucions. Aquest model ens crida molt l’atenció i ens interessa replicar-ho al nostre país”. Rodríguez ha remarcat que “la col·laboració amb Actua ha permès que els nostres alumnes i els seus investigadors hagin treballat de manera conjunta el que ens ha permès adaptar a Lima moltes de les iniciatives d’Andorra”.

Les jornades 'Ciudades Inteligentes: tecnologias y narrativas para crear ciudades sostenibles', han comptat amb la participació d’experts d'institucions americanes i del govern peruà, que han utilitzat com a exemple d’estudi el model d’innovació d’Andorra. Paral·lelament, alumnes d’enginyeria de la Universidad del Pacífico, que des de fa dos anys col·laboren a Andorra en els projectes del país, han fet una presentació dels treballs que van estar realitzant. Javier Zárate, Vanessa Alcántara, Gabriela Yaulli i Jesús Garcia han destacat la facilitat d'obtenir i creuar dades, i l'aposta del país per la innovació.

Posteriorment s'han celebrat reunions bilaterals al Consejo Nacional de Ciencia, Tecnología e Innovación Tecnológica del govern del Perú i s'ha acordat que una delegació peruana arribi aquesta tardor a Andorra per avançar en el desenvolupament de diversos projectes prenent com a exemple el model d'innovació del Principat.

Actua
innovacio
Marc
Pons
Perú
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic