Diari digital d'Andorra Bondia

Reunió extraordinària per reconduir les finances de les corporacions


Escrit per: 
Redacció

La situació de les finances comunals fa temps que està en constant observació i genera una preocupació que va en augment a les corporacions locals. I és que a ningú no se li escapa que any rere any perden ingressos i cada cop la despesa costa més de suportar.

 És per això que ahir, en la reunió de cònsols, es va decidir fer un seminari dedicat únicament i exclusivament a aquesta qüestió. Serà el dia 21 d’abril a Andorra la Vella quan els catorze cònsols obriran un ampli debat sobre el futur de les finances comunals i decidiran, en cas que es posin d’acord, mesures per intentar reconduir una situació que s’ha agreujat amb l’arribada de la crisi econòmica.
Aquestes, però, no seran les úniques mesures que els cònsols tenen pensat adoptar. Les corporacions estan a l’espera de les primeres conclusions de l’estudi que van encarregar a un privat sobre el funcionament del sistema financer comunal. Josep Maria Camp, cònsol major de la Massana i portaveu dels mandataris comunals ahir, va comentar que s’espera rebre les primeres conclusions de l’informe en la propera trobada de cònsols del mes d’abril, que serà a Andorra la Vella. Tot i això, va comentar que s’espera rebre les conclusions finals en un termini no superior a tres mesos.

Cens de població i nia
En un altre ordre de coses, els responsables comunals van parlar ahir d’una proposta que el nou executiu ha fet sobre el futur cens de població i el número d’identificació administrativa (NIA). El Govern ha proposat als comuns crear una “plataforma tecnològica”, com la va definir Camp, que permeti elaborar un cens de població centralitzat, i evitar així les set ramificacions que es pretén fer actualment, una per parròquia. Camp va comentar que aquest cens seria públic i consultable i que els comuns es connectarien des de la mateixa corporació a la base de dades. Tot i que s’ha creat una comissió per anar-hi treballant, el projecte encara està en un estat embrionari.

‘Fem de la frontera un camí’
De la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, va comentar que la CTP (Comissió de Treball dels Pirineus) ha acceptat la iniciativa Fem de la frontera un camí. Es tracta del projecte d’un camí verd que uniria Ausà amb Bescaran passant per Andorra.
A més, Ferrer va comentar que Andorra ha entrat a formar part del consorci de la CTP. Això significa, entre altres coses, que es podrà beneficiar d’un 10 per cent de subvenció per als diversos projectes que presenti en el futur. Tot i això, Ferrer va recordar que per al camí verd no caldrà cap mena d’inversió perquè Andorra ja té tot el traçat restaurat i els refugis de muntanya remodelats.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic