Diari digital d'Andorra Bondia
Els representants de les tres parts signen la constitució de Setap365.
Els representants de les tres parts signen la constitució de Setap365.

Setap365 es constitueix davant de notari i comença a caminar


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Setap365

La nova societat Setap365, que integra EMAP i Ensisa i compta també amb la participació de Crèdit Andorrà, s'ha consituït aquesta tarda davant de notari. L’escriptura de constitució ha estat signada pels cònsols de Canillo, Francesc Camp i Marc Casal; les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, i el director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella. La societat Setap365 (Soldeu El Tarter Arinsal Pal) ha passat a ser la titular del 99,99% de les accions d’EMAP i del 99,68% d’Ensisa. El govern i l’administració de la nova societat correspondrà a la Junta General i al Consell d’Administració. Així ha quedat fixat al pacte de socis, que també s'ha rubricat avui.

Les tres parts han reafirmat la seva aposta per un model del negoci de la neu unificat que els ha de permetre ser més competitius en els mercats internacionals. Els socis també han posat en relleu l’agilitat amb què s’ha portat a terme el procés i ho han atribuït a la bona entesa que ha caracteritzat la negociació i a una mateixa visió de projecte de país.

Pel que fa a la composició del Consell d’Administració, el Comú de Canillo i Crèdit Andorrà comptaran amb tres consellers respectivament, mentre que el Comú de la Massana incorporarà inicialment dos representants fins que posseeixi el 30% de les accions de SetapP365, moment en què passarà a tenir-ne també tres. Les tres parts ja han decidit que l’òrgan estigui format per les cònsols Olga Molné i Eva Sansa per part de la Massana, els cònsols Francesc Camp i Marc Casal i el conseller d’Ensisa Marc Naudi per part de Canillo, i Xavier Cornella, Xavier Soro i Conrad Blanch per part de Crèdit Andorrà.

La presidència i la vicepresidència seran exercides de forma rotatòria per períodes de dos anys pels cònsols majors de Canillo i de la Massana, de tal manera que quan el cònsol d’un comú exerceixi la presidència, l’altre exercirà la vicepresidència. El primer president de Setap365 serà Francesc Camp.

L’estructura accionarial de Setap365 queda distribuïda en un 40,24% per part de Canillo, un 39,80% per part de Crèdit Andorrà i un 19,96% per part de la corporació massanenca. El mateix document estableix els mecanismes perquè en els pròxims vuit anys es vagi equilibrant el percentatge accionarial dels tres socis. El Comú de la Massana augmentarà la seva participació a través de la capitalització de participacions preferents i de compra d’accions als altres dos socis.

En les pròximes setmanes es convocarà el primer Consell d’Administració, en el qual s’aprovarà l’organigrama funcional de la societat i es començarà a treballar en les línies del pla d’integració. Com ja es va avançar, David Hidalgo serà el director general de la nova societat i, per tant, el seu màxim responsable a nivell executiu.

SETAP365
EMAP
Ensisa
integració EMAP- Ensisa

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte