Diari digital d'Andorra Bondia

Simplificació del tràmit per als pagaments inferiors a 600 €


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha aprovat el reglament relatiu a la simplificació de procediments de pagaments inferiors a 600 euros.

Cal destacar que aquest reglament s’emmarca en la llei de mesures de promoció de l’activitat econòmica i social, i de racionalització i d’optimització dels recursos de l’administració, aprovada per l’executiu al mes de desembre.
El reglament s’aplica a l’administració general, les entitats parapúbliques o de dret públic, i les societats públiques participades per l’administració general.
El text regula el procediment de pagament simplificat de les despeses d’escassa quantitat, i determina la naturalesa de les despeses inferiors a 600 euros que s’hi acullen, així com els mecanismes de control d’aquests pagaments.
D’aquesta manera, queden subjectes al procediment simplificat les despeses corrents de consum de béns corrents i de serveis, i les despeses de personal dels subconceptes de formació i perfeccionament del personal, i de dietes per formació i perfeccionament del personal, inferiors a 600 euros, respectivament.
Tal com manifesten des de l’executiu, cal tenir en compte que al llarg de l’any passat l’administració va generar 17.630 factures corresponents a despeses d’aquest tipus. Per aquest motiu, l’entrada en vigor d’aquest reglament permetrà agilitzar els tràmits de pagament d’aquest important volum de factures.
Des del punt de vista formal, el text del reglament comprèn un total de sis articles, que contenen les disposicions referents a l’objecte, l’àmbit d’aplicació, la naturalesa de les despeses d’escassa quantitat, el procediment simplificat, la fiscalització dels pagaments, el termini de pagament i les actuacions de control i d’instrucció.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic