Diari digital d'Andorra Bondia
Façana de l’edifici administratiu de Govern.
Façana de l’edifici administratiu de Govern.

Standard & Poor’s manté la qualificació d’Andorra en BB+/A-2


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

L’agència d’avaluació Standard & Poor’s (S&P) va publicar ahir  a la nit la qualificació d’Andorra i la manté en BBB+/A-2 amb perspectiva positiva, una posició que el país va assolir el maig d’enguany. Així s'ha informat des del Govern.

Aquesta perspectiva positiva respon, segons l’informe, a les previsions de reducció de l’endeutament públic del país, respecte al PIB, així com a l’aplicació de reformes estructurals per reduir els riscos per l’estabilitat financera, gràcies a la bona gestió de la liquiditat de l’Estat, feta per l’Executiu.

L’agència també destaca a l’informe el treball per assolir un acord d’associació amb la Unió Europea, el qual, entre altres coses, millorarà la transparència envers l’exterior, especialment pel que fa a les dades estadístiques. En aquest sentit, s’especifica que la negociació comportarà un alineament major del marc legal de regulació i supervisió del sistema financer, revertint en un reforçament de la resiliència del sector.
Standard & Poor’s indica que Andorra disposa d’una sòlida posició exterior, en particular pels elevats superàvits per compte corrent, la qual cosa reflecteix la rendibilitat dels sectors turístic i financer. A l’informe, a més, es subratlla de forma positiva el manteniment de polítiques orientades a l’estabilitat macroeconòmica. Addicionalment, l’agència menciona la importància del treball legislatiu que s’està duent a terme per a garantir la sostenibilitat del sistema de pensions.

Finalment, S&P remarca la millora de la transparència de les dades estadístiques i encoratja al Govern a continuar en aquesta línia, ja que això permetria augmentar la confiança en la fortalesa de la posició externa d’Andorra.

Standard & Poor’s
qualificació
Andorra
BB+/A-2

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte