Diari digital d'Andorra Bondia

Tast definitiu de trumfes per escollir les varietats finalistes


Escrit per: 
Agències


El restaurant de la secció d’hostaleria del Liceu Comte de Foix va acollir ahir la segona degustació gastronòmica del projecte Trumfa de Qualitat, que porta a terme l’Associació de Pagesos i Ramaders amb el suport del Govern.

Quatre restauradors del país, amb l’ajuda dels estudiants de cuina del centre, van preparar diferents plats amb les vuit varietats de trumfes que han estat escollides de la collita de l’any passat després de superar el procés tècnic.
Membres de l’associació, productors i membres del departament d’Agricultura van  degustar els diferents plats, i amb els resultats s’escollirà les quatre millors varietats, que se sembraran aquest any i ja quedaran com les finalistes del projecte. La collita d’enguany, la tercera que es fa, ja no servirà per seleccionar més varietats, sinó per estudiar les millors tècniques de cultiu.
El coordinador de la comissió de cultius complementaris de l’Associació de Pagesos i Ramaders, Jordi Alcobé, va comentar que aquesta ha estat l’última prova que s’ha dut a terme de la segona collita del projecte de trumfes de qualitat, que dura quatre anys. D’aquesta manera, després de les proves de productivitat, les proves visuals i les de cocció, ahir va ser el paladar el que va decidir quines són les millors varietats que es mantindran de cara a la sembra d’aquest any.
L’objectiu no és altre que seleccionar varietats polivalents, però al mateix temps que cadascuna serveixi per a un tipus de cocció determinada “per poder satisfer totes les necessitats de la cuina del país”.
El director de Patrimoni Natural i Agricultura, Pere Roquet, es va mostrar molt satisfet de la manera com està evolucionant el projecte i espera que es pugui trobar unes varietats que aportin un valor afegit per poder tenir sortida al mercat. De tota manera, Roquet considera que el conreu de la trumfa no substituirà el del tabac, sinó que serà un complement més perquè les activitats agrícoles i ramaderes puguin subsistir.
Així mateix, el director d’Agricultura va destacar el projecte de les herbes medicinals i va explicar que el Govern també subvenciona una iniciativa per trobar les varietats de vinya que més es poden adaptar a l’orografia d’Andorra, i que en breu es presentaran els resultats.
Sobre la degustació, cal indicar que incloïa vuit varietats de trumfa: Anaïs, Florice, Kennebec, Naga, Noisette, Bleu d’Auvergne, Celtiane, i Touareg. D’aquestes, és previst que durant el mes vinent se’n seleccioni quatre, que seran les que se sembraran al mes de maig.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte