Diari digital d'Andorra Bondia
El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku.
El gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku.

Taxa turística i ingressos privats eleven els comptes a 23,9 milions


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

L’increment de la transferència del Govern gràcies a la recaptació de la taxa turística i la previsió d’increment d’un 12,39% dels ingressos patrimonials disparen els comptes d’Andorra Turisme per a l’exercici 2024 fins als 23.905.467 euros. 

Així es posa de manifest en la memòria que acompanya el projecte de pressupost per al 2024 d’Andorra Turisme que el Govern ha entrat a tràmit parlamentari, en què es detalla que la societat pública rebrà una transferència de 20,7 milions d’euros, un 11,46% més que els 18,6 milions que se li van transferir per a aquest 2023, a la vegada que obtindrà uns ingressos patrimonials de 2,9 milions, un 37,47% més respecte dels 2,1 milions pressupostats per a aquest exercici, per la venda d’entrades d’esdeveniments culturals, socials i esportius així com per l’increment procedent dels acord amb Grandvalira Resorts i l’Andorra Convention Bureau.

L’increment del capítol d’ingressos, on destaquen també els 1,4 milions que s’espera rebre del Cirque du Solei, els 630.000 euros del Mountain Music, els 160.000 de l’Andorra Taste o els 140.000 euros de l’Andorra Multiesports Festival, permeten a Andorra Turisme incrementar la partida destinada a accions de màrqueting i promoció, que l’any que ve serà de 21 milions d’euros, un 13,51% més respecte als 18,5 milions pressupostats per a aquest exercici.

En el marc d’aquest capítol, destaca l’increment del 53,1% de la dotació per a patrocinis, que passa dels 3,8 milions previstos per a aquest any a 5,8 milions, l’augment de l’11,45% de la partida destinada a campanyes de comunicació, que ascendeix a 6,3 milions d’euros i la reducció del 7,75% de la dotació destinada a producte, que passa de 5,6 a 5,1 milions d’euros.

En el cas dels patrocinis, Andorra Turisme explica que es prioritzaran tots aquells esdeveniments que signifiquin una aposta clara per potenciar els productes turístics del país, i que s’analitzarà l’impacte quant a la generació de visites i pernoctacions i l’increment de la notorietat de la marca Andorra. Així, entre els patrocinis per a l’any vinent s’inclouen els Campionats del Món de BTT, la Copa del Món d’esquí femení, l’Spartan Race, l’Andorra Multisport Festival, el Free Ride World Tour així com el suport que es dona a l’FC Andorra, al Bàsquet Club Andorra i a l’Andorra ClassicAnd.

A més, en la memòria s’assegura que, donant continuïtat a l’objectiu de desestacionalitzar la demanda, es treballarà en esdeveniments culturals i esportius per consolidar-los a mitjà i llarg termini, a la vegada que se seguirà donant suport a iniciatives com el Jambo Street, el Sax Fest o, en l’àmbit esportiu, la Volta als Ports i la Purito.

Quant a les campanyes, es preveu mantenir la comunicació en mercats propers per consolidar el coneixement de la destinació  i mantenir la presència de la marca Andorra, a la vegada que fixa com a “objectiu a consolidar” la recuperació dels mercats internacionals. Es preveuen també dues campanyes de comunicació de gran format durant l’any, coincidint amb els períodes d’estiu i d’hivern, al mateix temps que s’incidirà especialment en les campanyes en línia per continuar la tasca de segmentació, un dels grans objectius estratègics de la societat, que busca una millora del perfil del turista i del posicionament del país.

Pel que fa a la partida de producte, i tot i la disminució global d’aquesta, Andorra Turisme manté que l’objectiu de la dotació és principalment la voluntat de continuar oferint propostes i esdeveniments que ajudin a consolidar el país com una destinació de referència a l’estiu al sud d’Europa. Així, s’inclou en aquesta partida el Cirque du Soleil, l’Andorra Taste, el Bus Turístic, l’Andorra Conventions Bureau i les noves rutes Macarulla.

Pel que fa a l’àmbit comercial, en què es compta amb una dotació d’1.705.00 euros, es preveu treballar per consolidar el producte Andorra Selected, incrementar el nombre de membres fins a la trentena, així com participar en fires específiques per donar a conèixer el producte Premium.

Encara dins l’àmbit de les despeses, Andorra Turisme preveu una partida d’1.950.820 euros per fer front a les despeses de personal, un 14,88% més que la dotació pressupostada per a aquest exercici. Al marge de l’aplicació de l’IPC, estimat en un 4,2%, i la regularització de l’IPC prevista per a aquest 2023 (4,5%) i el real (7,1%), l’augment s’explica per la previsió d’incorporar “nous perfils especialitzats” per poder fer front als reptes que s’han d’afrontar.

taxa turística
ingressos privats
comptes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte