Diari digital d'Andorra Bondia
El canvi de model és un projecte estratègic per garantir la qualitat del servei.
El canvi de model és un projecte estratègic per garantir la qualitat del servei.

Treball amb FEDA i distribuïdores per canviar el model de retribució


Escrit per: 
Redacció / Foto: Facundo Santana

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha presidit avui la primera reunió entre el Govern, FEDA i les distribuïdores d’electricitat per iniciar un treball conjunt de definició del model de retribució de les seves activitats per actualitzar el model actual, segons s'ha informat en un comunicat. La voluntat és que la compensació a les distribuïdores es faci en funció dels costos d’explotació i manteniment. 

La reunió, en què han participat els directors de FEDA, Mútua Elèctrica de Sant Julià, Nord Andorrà i Sercensa, ha permès iniciar un treball d’anàlisi del model actual, amb l’objectiu de revisar els mecanismes de retribució.

Aquest estudi és fruit de la necessitat de definir un nou model retributiu de les xarxes elèctriques per consolidar i accelerar les accions destinades a adaptar el país cap a una transició energètica ràpida i decidida. És un projecte estratègic per garantir la qualitat del servei i el tracte just dels seus usuaris, tot integrant ràpidament les accions necessàries per a assolir els objectius de la Llei d’impuls de la transició energètica i el canvi climàtic.

Així, canvis com ara la integració de l’autoconsum d’energia elèctrica, la implantació de la mobilitat elèctrica i la descarbonització de l’economia, que ja són una realitat, aniran en augment els pròxims anys i aquest model ha de permetre adaptar-s’hi millor. Per això, el Govern impulsa un projecte amb la participació de tots els actors del sector, amb la intenció d’implicar-los i desplegar un model de xarxes sostenible i resilient i capaç de garantir el futur amb estabilitat.

Concretament, durant el treball s’analitzaran els costos que tenen les diferents entitats, les inversions que han de fer per mantenir la seva operativa i els mecanismes de retribució que siguin més convenients per garantir la qualitat del servei, sense que això impliqui afectar la competitivitat de les tarifes per a la ciutadania.

treball
FEDA
distribuïdores
model
retribució

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte