Diari digital d'Andorra Bondia

Ubach exigeix al Govern que iniciï les negociacions per instaurar ja l’IRPF


Escrit per: 
Marià Miño / Foto: M. C.

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va exigir ahir “que el Govern s’assegui a negociar amb nosaltres la instauració d’un impost sobre la renda de les persones físiques”, perquè es comenci a aplicar al més aviat possible.

Així mateix, el líder sindical va assegurar que, en el cas que l’executiu no reconsideri les mesures previstes per a la funció pública, es plantejarà una segona assemblea general per endurir les accions de protesta.
El representant dels treballadors va argumentar que “estem d’acord a assumir la part de responsabilitat que ens pertoca”, però va matisar que “no estem d’acord que es comenci fent-nos pagar a nosaltres, mentre que altres sectors més benestants no n’assumeixen la seva part”. En aquest sentit, va advocar per “assentar les bases per a un sistema fiscal just i equitatiu” mitjançant “la implantació d’un IRPF, segons marca la Constitució”.
Ubach considera que l’IRPF s’hauria de començar a aplicar en breu, d’una banda per una qüestió de “justícia social” i, de l’altra, en considerar que “hi ha una certa moratòria perquè les empreses puguin deslocalitzar-se i els empresaris puguin invertir els diners fora”.
A banda de les actuacions previstes divendres pel col·lectiu de funcionaris per protestar contra les retallades previstes a la funció pública, Ubach va assegurar que “si el Govern no vol recular, nosaltres tornarem a fer una assemblea per anar endurint les postures i impulsar altres accions”.
En aquest sentit, el secretari general de l’USdA va afirmar que “si el Govern no reconsidera la postura, això és imparable”. “Com que ells tiren pel seu cantó, nosaltres farem el mateix”, va afegir el líder sindical, que va carregar contra la postura que ha mantingut l’executiu durant les reunions que ha fet amb la plataforma de funcionaris. “Sempre ens han dit que tenen un marc definit i que d’aquí no es pot sortir, i això està més a prop d’una dictadura que d’un consens”, va sentenciar.
Pel que fa a les mesures decidides divendres a l’assemblea general de funcionaris, que va aplegar unes 400 persones, Ubach va assegurar que, si no hi ha una reacció per part del Govern, “la manifestació serà imminent”, i probablement se celebrarà cap a mitjans de desembre.
En les properes setmanes, el col·lectiu pretén iniciar també una campanya de recollida de signatures per impulsar una iniciativa legislativa popular que faci possible una llei de responsabilitat política. Ubach va afirmar que cal garantir “que cap administració ens pugui portar a situacions de mala gestió, com la que s’ha produït en els últims anys”, i va afegir que això “no només afecta el sector públic, sinó tots els ciutadans d’Andorra”. Així mateix, Ubach aposta per exigir responsabilitats polítiques, ja que “no es pot permetre que hi hagi gent que fa un mal ús de les finances públiques i que ara ho haguem de pagar nosaltres”.
Quant a les accions legals previstes, el secretari general del sindicat va lamentar que no podran actuar fins que no disposin del document amb les mesures previstes pel Govern, sol·licitat fa dues setmanes.

Comentaris: 3

Comentaris

Aquest sindicalista de saldo parla dels benestants? Potser que s'inclogui ell! que sense fotre un pal a l'aigua segur que té un sou que ja el voldria jo!
Ara vol que es negocii amb ell l'IRPF, ja és el que faltava! Potser vol la cadira de Cap de Govern?
En quant a benestants, aquests fan mans i mànigues per no haver de tancar o fer fora gent. Mentre que vosté es queixa per que li abaixen una mica el sou. A sant de que li haig de pagar jo els privilegis!!!???

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic