Diari digital d'Andorra Bondia
Un celler comença a embotellar el primer sake produït al Pirineu
Un celler comença a embotellar el primer sake produït al Pirineu

Un celler comença a embotellar el primer sake produït al Pirineu


Escrit per: 
Agències

El celler Seda Líquida (Kinu no Shizuku) ha començat el procés d’embotellament del primer sake produït al Pirineu. Després d’un procés de dos mesos de fermentació, el licor d’arròs ja està a punt per passar a les botelles. El director del celler, Antoni Campins, va assenyalar que les primeres ampolles que sortiran seran les del sake Gran Kru, de màxima qualitat i expressió, poc filtrat, sense pasteuritzar ni diluir i de gust molt suau tot i l’alta graduació alcohòlica. Campins va afirmar que “embotellarem 1.200 ampolles de les tres varietats de sake que farem, 500 botelles de Gran Kru, 350 del Núvol i 350 del Kristall”. El cellerer va indicar que “la gent a qui li agrada el sake podrà provar el Gran Kru, un tipus de sake que no arriba mai del Japó i que és el més apreciat pels experts en aquesta beguda”.
Polir l’arròs al 50 per cent, això és, deixar el nucli amb tot el midó, rentar-lo, remullar-lo, escórrer l’arròs, coure’l al vapor, afegir-hi aigua i dos ferments, un per transformar el midó en sucre i un altre per transformar el sucre en alcohol, deixar-lo que fermenti 50 dies i filtrar-lo. Aquest, va explicar Campins, és el procés que ha seguit l’arròs els darrers tres mesos per convertir-se en sake. Campins va manifestar que “el residu d’arròs amb què s’ha fet el sake s’anomena kasu. És un producte molt apreciat en la cuina japonesa, en què s’utilitza per fermentar peixos i fer altres plats”. Per això, diu Campins, “Seda Líquida l’envasarà per vendre’l a restaurants japonesos de Barcelona”. En aquest sentit, el cellerer va assegurar que “ja hi ha molts restaurants interessats en aquest producte”. 
Del celler Seda Líquida en sortiran dos tipus de sake més: el Núvol (nigori), un sake no filtrat que portarà sòlids d’arròs i que per tant tindrà tot el gust del cereal, i el tipus anomenat Kristall (junmai shu), filtrat, clarificat i transparent, que serà la qualitat suprema dels premium. Campins va assenyalar que “el preu de l’ampolla no passarà dels 20 euros de venda al públic, ja que el meu objectiu és promocionar aquesta beguda, no fer un negoci”. “Vull que el sake que faig arribi al màxim nombre de persones possible, i per això oferiré un preu a què tothom pugui arribar”, va dir. 
El sake és una beguda alcohòlica que té el grau de beguda nacional al Japó, on s’utilitza en multitud de celebracions i esdeveniments. El Japó també n’és el principal productor i consumidor i només en països com els Estats Units, amb una colònia japonesa molt gran, es produeix sake. Seda Líquida serà el primer celler fora del Japó i els Estats Units que 
produirà sake. 

Seda Líquida
celler
sake

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte