Diari digital d'Andorra Bondia

Un mes per presentar els comptes al registre mercantil


Escrit per: 
Redacció


El departament de Comunicació de l’executiu va donar a conèixer ahir que els empresaris hauran de lliurar els comptes al Registre de Dipòsit de Comptes durant el mes següent del moment en què hagin estat formulats i signats.

Així ho estableix el reglament del Registre de Dipòsit aprovat pel Govern. Els comptes anuals dipositats al registre es conservaran durant els cinc anys següents a la formalització del dipòsit.
L’aprovació del reglament del Registre de Dipòsit de Comptes respon al compliment de la llei de la comptabilitat dels empresaris, que estableix l’obligació de tots els empresaris de dipositar els comptes anuals al Registre de Dipòsit de Comptes. S’exclouen de l’àmbit d’aplicació d’aquest reglament les societats mercantils i les sucursals de societats mercantils estrangeres, que hauran de dipositar els comptes segons la seva regulació específica. En el comunicat enviat pel Govern es recorda que les 6.900 empreses inscrites al registre de societats hauran de dipositar els comptes anuals al Registre de Dipòsit de Comptes o al Registre de Societats Mercantils abans del 31 de juliol de 2010.
Per facilitar a les empreses aquest procediment, el Govern ja va posar en marxa el mes passat quatre mesures: l’organització de sessions informatives obertes al públic, l’edició de fulletons explicatius, l’habilitació d’un espai específic i la facilitació d’un model de comptes abreujat.
Val a dir que aquest reglament determina també els procediments que cal seguir per dipositar els comptes anuals dels empresaris al Registre de Dipòsit de Comptes. D’entre aquests procediments, el Govern destaca la possibilitat de dipositar-los en suport electrònic. En aquest sentit, amb l’objectiu d’homogeneïtzar els procediments de dipòsit de comptes anuals i d’incorporar aquest nou procediment de presentació de documents comptables, el Govern ha aprovat també la modificació del reglament del Registre de Societats Mercantils.
En aquest sentitm i amb data 9 de juny d’enguany, s’afegeix a l’article 42 del Reglament del Registre de Societats Mercantils, en la versió que li va donar el Decret de modificació del 26 de març de 2008, l’apartat 3 següent: “Els documents comptables a què es refereix aquest article es podran dipositar en suport electrònic. Les modalitats d’aplicació del dipòsit en suport electrònic es desenvolupen mitjançant ordre ministerial del ministre encarregat de l’economia”, detallava l’informe.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic