Diari digital d'Andorra Bondia

Una cinquantena de les 6.900 empreses andorranes ja han dipositat els comptes


Escrit per: 
Redacció


Una cinquantena d’empreses del total de 6.900 que estan registrades al país ja han dipositat els comptes corresponents a l’any 2009, segons va informar ahir el tècnic del ministeri d’Economia i Finances Josep Maria Valera. Amb l’objectiu de facilitar aquesta tasca, el Govern va presentar ahir un paquet d’accions, que es posaran en funcionament demà.

 
El ministre d’Economia i Finances, Pere López, va matisar que la major part dels comptes ja s’esperaven per als dos mesos vinents, ja que “habitualment les juntes es reuneixen entre el maig i el juny, així que hi ha poques empreses que hagin formulat el dipòsit de comptes”. En aquest sentit, López va argumentar que la llei preveu “sis mesos per formular i signar i un mes addicional per dur els comptes al registre”.
Pel que fa a les accions previstes pel Govern, d’una banda s’organitzarà unes sessions informatives i es distribuirà uns tríptics amb les obligacions dels empresaris. D’altra banda, es posarà a la seva disposició els models de comptes abreujats al portal governamental tràmits.ad. Finalment, el Govern ha habilitat un espai específic a l’edifici del Prat del Rull per a la recepció dels comptes anuals, que també es podran presentar en qualsevol de les oficines de tràmits fins al 31 de juliol. En principi, les sessions informatives s’organitzaran els dimarts a les 9.30 hores i els dijous a les 15 hores, mentre hi hagi demanda. No obstant, López va matisar que “si cal, estem oberts a adequar el calendari”.
La iniciativa coincideix amb la publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), avui, de la Llei de modificació de la Llei de comptabilitat dels empresaris, que estableix en 250.000 euros el llindar per acollir-se al règim simplificat i fixa el règim sancionador de cara a l’any vinent. Tot i així, durant la compareixença d’ahir López va insistir que, encara que no sigui efectiu el règim sancionador per a les empreses que no dipositin la comptabilitat del 2009, l’obligació hi és igualment i no s’inscriurà cap canvi ni s’acceptarà la comptabilitat d’aquest any fins que no es presenti la del 2009. En aquest sentit, el ministre va avisar que el fet de no presentar els comptes “té conseqüències no poc importants”, com són no poder modificar ni l’objecte social ni el capital social ni la compravenda d’accions.

Número de vots: 20
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic