Diari digital d'Andorra Bondia
Miquel Gouarré i Carles Moreno durant la presentació de Petracoin.
Miquel Gouarré i Carles Moreno durant la presentació de Petracoin.

Ús del sistema ‘blockchain’ per certificar la pedra natural


Escrit per: 
Meritxell Prat / Foto: A.S.

El NIU, el viver d’empreses d’Andorra Telecom, va donar a conèixer ahir el projecte de Petracoin, una start-up que ofereix una solució tecnològica a fàbriques i pedreres que els permet garantir l’autenticitat de l’origen de la matèria primera (en aquest cas la pedra natural) al llarg de tota la cadena de producció: des de la pedrera o el fabricant fins que arriba al consumidor final. La proposta utilitza el sistema blockchain.
Segons va explicar l’emprenedor i director general de l’empresa, Carles Moreno, el seu objectiu és “donar confiança al sector”, ja que han detectat dificultats per garantir al consumidor l’autenticitat del material que compra. De moment centren el seu mercat en els taulells de cuina, però admet que si això funciona, l’aplicació es podrà utilitzar en altres elements constructius i fins i tot pot fer servei a altres sectors.
Petracoin ofereix un software que permet fer la certificació i activar una garantia al client final que vingui de part del fabricant per “eliminar la desconfiança”. Els clients podran accedir al servei pagant una quota per accedir al software i una altra quota anual d’ús. De la mateixa manera s’aplicarà un cànon per a cada unitat de producció que se certifiqui. La seva idea és que sigui una “solució global”.
Els impulsors de Petracoin preveuen que durant el segon semestre del 2020 el software ja estigui disponible. Abans, en el primer semestre, tenen previst dur a terme una prova amb un fabricant.

ús
sistema
‘blockchain’
certificar
pedra
Natural
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic