Diari digital d'Andorra Bondia
L’eina Clarity AI.
L’eina Clarity AI.

Vall Banc engega una eina pionera per a mesurar la sostenibilitat de les inversions


Escrit per: 
Redacció/Foto: Vall Banc

Vall Banc, entitat bancaria especialitzada en Wealth Management -gestió de patrimonis-, és pionera a Andorra en l’ús de l’eina Clarity AI, plataforma tecnològica de referència per a analitzar al mil·límetre l’impacte social i mediambiental de les inversions amb la qual recentment ha firmat una col·laboració. “Hem arribat a un acord amb Clarity AI per a incorporar les seves eines tecnològiques i mètriques de sostenibilitat al nostre procés d’inversions. Aquests solucions, desenvolupades utilitzant intel·ligència artificial, ens permetran no només obtenir, de manera eficient i escalable, qualificacions ASG (ambientals, socials i de bon govern corporatiu) d’una gran varietat d’actius financers. I al mateix temps, adaptar-nos a la normativa de divulgació de finances sostenibles, que exigeix a les empreses impulsar polítiques d’inversió sostenible i va entrar en vigor a Espanya el passat 10 de març”, assegura Ignacio Perea, director d’Inversions de Vall Banc.

Clarity AI és una empresa tecnològica impulsada per l’emprenedora espanyola Rebeca Minguela, amb l’objectiu d’ajudar els inversors a l’optimització de l’impacte social i mediambiental que puguin tenir les seves carteres d’inversió. La seva proposta de valor és contribuir a l’assignació de capital socialment més eficient, proporcionant claredat i transparència als prenedors de decisions, de forma completament objectiva i basada en algoritmes.
El passat gener BlackRock, la major gestora de fons del món, es va convertir en accionista minoritari i soci estratègic d’aquesta plataforma tecnològica. “L’acord entre les dues companyies permetrà a Vall Banc, que ja és usuari de l’eina Aladdin de Blackrock, integrar, a mig termini, les dues solucions a la nostra plataforma multiproducte per donar un servei encara més complet als clients”, expressa el director d’Inversions de l’entitat.

Cada cop més inversors són conscients de l’impacte que tenen les seves accions, exigint introduir la variable sostenible com un aspecte rellevant en el procés de decisió. De fet, segons un estudi elaborat per SpainSIF, la inversió sostenible ha augmentat a Espanya un 36% fins a obtenir els 284.000 milions d’euros.

A Vall Banc, la consciència mediambiental s’estén de forma transversal dins de l’organització. “Estem revisant el nostre catàleg de productes per adaptar-lo a aquesta nova forma sostenible d’invertir i plantejant també com actuar de forma interna per a predicar amb l’exemple”, explica el director d’Inversions de l’entitat.

El pla de sostenibilitat pel 2021 de l’entitat aposta per iniciatives que ajuden a mitigar l’impacte derivat de les seves activitats i polítiques, promovent la selecció d’empreses i projectes que produeixin béns i serveis sostenibles. Un altre repte que es proposa per aquest any implica la col·laboració amb iniciatives internacionals en la divulgació de millors pràctiques ambientals, socials i de bon govern corporatiu.

Vall Banc
Engega
eina pionera
mesurar
sostenibilitat
inversions
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic