Diari digital d'Andorra Bondia

Escaldes diu prou (durant un any)


Escrit per: 
Consell editorial

Escaldes va seguir ahir les passes d’Ordino i va suspendre durant un any, de moment, l’atorgament de noves llicències urbanístiques i supeditarà l’aixecament d’aquesta mesura a l’aprovació del preceptiu estudi de càrrega i a la revisió del pla d’urbanisme per adaptar-lo precisament a les conclusions de l’estudi. Ordino, com dèiem, va ser la primera parròquia que va posar el fre de mà a la construcció d’obra nova, i tant l’una com l’altra venen a reforçar la moratòria decretada pel Govern el setembre del 2022, que suspenia temporalment les llicències per a nous habitatges d’ús turístic i vinculava els permisos per construir a l’informe favorable de Medi ambient. La resolució d’Escaldes, com la d’Ordino mesos enrere, demostra amb fets el compromís de la corporació a revertir un model que ens ha conduït a la saturació actual i mostra als altres comuns que és possible recórrer el camí invers al que s’havia seguit fins ara en matèria urbanística. I té cert mèrit si tenim en compte l’important flux d’ingressos a què les corporacions renuncien voluntàriament. No ens posarem llepafils, però la pregunta és si calia esperar a veure-li les orelles al llop perquè les administracions assumissin com a propi el que fa temps que és un clam ciutadà. Segur que el lector en tindrà resposta.

Compartir via

Comentaris: 2

Comentaris

Bravo Sra. Gili!!! Una valent, per fi, i potser l'única sincera. A altres parròquies com Ordino molt blabla i POUP però ens trobem que ens destrossaran tots els prats al costat el camí verd que va cap a l'hermita de Santa Bàrbara, més mentiders i falsos i avariciosos no pooden ser, així que felicitats i gràcies
Si noi l'altre dia vaig veure el cartell de la promotora i no m'ho podia creure, ganes de cremar-ho i tot em van entrar després d'una molt desagradable sensació d'injusticia, impotència i tristesa. Aquí jo crec que s'han passat de la ratlla vermella a nivell de destrosses permeses. Allà va tot deu a passejar i fer esport, cada dia, cada dia. I, per altra banda, hi havia una granja, o sigui que de respecte per l'agricultura o ramaderia en tenen ben poc. Així si després que si ajudes que si protecció de l'entorn, i de les tradicions i que si Unesco. Són veritablement una vergonya de polítics i d'andorrans, sense cap mena d'escrúpols i per a mi tots es poden menjar una m... ben gran i ofegar-se lentament.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte