Diari digital d'Andorra Bondia

Visibilitzar la carn de qualitat


Escrit per: 
Consell editorial

La creació de Ramaders d’Andorra, ara fa vint anys, s’ha revelat com tot un encert. La societat, que avui dia ja aplega una seixantena de socis, ha permès als ramaders disposar d’una bona eina per comercialitzar la carn de qualitat que produeixen. La seva posada en marxa ha estat fonamental perquè molts ramaders puguin continuar amb les seves explotacions. D’aquesta manera, el cent per cent dels vedells que neixen aquí es comercialitzen sota la marca Carn d’Andorra i al voltant del 15% de la carn que es consumeix al país és de producció autòctona. A més, també es produeix carn de corder, cabrit i poltre, que també tenen molt bona acceptació. La celebració ahir d’aquest vintè aniversari va servir per posar de manifest el treball desenvolupat durant tots aquests anys. La voluntat ara és donar una nova empenta a aquest producte, ja que si bé és veritat que aquesta carn és cada vegada més coneguda, també ho és que encara no arriba a tot arreu.  Així, es buscaran nous formats de presentació i es comercialitzaran parts dels animals com  ara llengua, cua i menuts, que també poden tenir un gran aprofitament gastronòmic. D’altra banda, es podria treballar per aconseguir una indicació geogràfica protegida per a la carn de poltre. El sector primari malauradament ha anat perdent pes els últims anys, tot i que avui dia sembla garantida la seva supervivència.  Tot i així,  tots els esforços que es facin per ajudar-lo, han de ser benvinguts.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte