Diari digital d'Andorra Bondia
El Campionat d’Europa Spartan Race es celebra aquest cap de setmana a Encamp.
El Campionat d’Europa Spartan Race es celebra aquest cap de setmana a Encamp.

13.000 inscrits, el pròxim ‘obstacle’


Escrit per: 
Víctor Duaso / Foto: Víctor Duaso

Vuit anys acollint l’Spartan Race i enguany per segona vegada amb format de Campionat d’Europa. La cursa d’obstacles més mediàtica se celebra a Encamp a partir d’avui fins diumenge i ho farà amb 5.500 participants provinents de 43 països. Però... es pot créixer més quan el 2020 hi van participar 1.200, el 2021 s’hi van inscriure 1.800 i el 2022 ho van fer 2.400? Ángel Sanz, director de l’Spartan Race, creu que encara hi ha marge de millora, així ho va dir a la roda de premsa prèvia del Campionat d’Europa de l’Spartan Race. “Encara podrem créixer moltíssim. La prova de l’Spartan Race, a Encamp, ningú se la vol perdre perquè és una experiència única. I crec que podrem arribar als 13.000. Hi ha capacitat de creixement i la farem tan gran com tots els nostres espartans vulguin fer-la”.
Nino Marot, conseller de Turisme i Reactivació Econòmica del Comú d’Encamp, també va parlar d’aquests objectius: “Tenim capacitat de creixement. Això és cert, és veritat que ens costa una miqueta, ja que tenim les capacitats que tenim, però comptem amb una bona col·laboració dels privats”. 
De Grau Roig el 2017 al centre d’Encamp el 2023. El Campionat d’Europa torna. En total hi haurà 5.500 participants de 43 països, amb un nombre destacat d’espanyols (59%) i francesos (19%), la resta del 3% de corredors andorrans. L’edició de l’any passat va comptar amb un retorn d’1,4 milions d’euros i enguany s’espera molt més. Per això mateix, Andorra Turisme ha pujat la seva aportació a 140.000 euros. 
Matthew Brooke, director de l’Spartan Europa, va lloar Encamp. “Si pensem en com hauria de ser el món Spartan, no hi ha un lloc millor que Andorra. Pugem el llistó i esperem que sigui el més dur possible”. El cartell serà de luxe, amb la participació de la txeca Zuzana Kocumová, els seus compatriotes Richard Hynek o Peter Žiška, però faltarà Albert Soley, el vigent guanyador, ja que està lesionat. “Hi ha una part de dificultat i pugem el nivell d’exigència, ja que si venen els millors tocarà pujar els nivells. La dificultat de l’organització és un altre tema. No podem fallar. És un Campionat d’Europa i hi ha riscos que no podem assumir. Ha de sortir tot impecable. El repte és molt gran”, va dir Ángel Sanz. 
L’Spartan Race comença avui amb la prova Kids, on participaran de manera gratuïta 870 infants provinents d’Encamp i el Pas de la Casa.

L’Olympus Team, present a l’Europeu d’Hongria

Jürgen Espejo, Guillermo Ariel López-Cross i Edu Salerno, tres representants de l’Olympus Team i organitzadors de l’Olympus Race, estaran presents per primera vegada al Campionat d’Europa de curses d’obstacles (OCR) que es disputa demà a Tata (Hongria). El primer d’ells va fer podi al Campionat d’Espanya OCR que es va fer a Zuasti (Navarra). Jürgen va assolir per segona vegada consecutiva un podi a l’Espanyol OCR en la categoria de grup d’edat de 30-34 anys. Mentrestant, Edu Salerno va ser desè en el grup d’edat 40-44 i Guillermo Ariel López-Cross no va participar per una lesió de la qual està ja recuperat.

curses d'obstacles
Spartan Race
Ángel Sanz
Comu d'Encamp
Olympus Team

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte