Diari digital d'Andorra Bondia
2.000 inscrits i obren llista d’espera
2.000 inscrits i obren llista d’espera

2.000 inscrits i obren llista d’espera


Escrit per: 
Víctor Duaso
 
Creixement continu. La Purito Andorra, la marxa cicloturista creada per Joaquim Purito Rodríguez, exciclista resident i actualment biker, arriba el 5 d’agost a la quarta edició i el mes de maig ja ha aconseguit la seva participació màxima: 2.000 inscrits. L’organització, que té pendent una reunió, obre llista d’espera i vol estudiar la manera d’augmentar la xifra de participants. “Hem de veure si som capaços d’assumir aquest volum amb garanties i si podem tancar algun dels ports al trànsit o posar més avituallaments o més voluntaris”, va assegurar Rodríguez. Un dels reclams per a l’augment d’inscripcions aquests últims dies va ser quan l’exciclista espanyol Carlos Sastre es va anunciar com a exprofessional convidat. “No només ciclistes procedents d’Espanya, sinó d’un país com Finlàndia, que s’estrena a La Purito 2018”, va dir Rodríguez. 
A la tercera edició de La Purito hi van participar 2.200 ciclistes i va tenir com a convidats dos exciclistes com Óscar Pereiro i Joseba Beloki. La marxa cicloturista, que no té com a objectiu la competitivitat, va tenir com a guanyador David Fernández, que va ser el més ràpid a creuar la meta als Cortals d’Encamp, amb 5 h 45 min. La Purito 2018 continuarà tenint tres opcions de recorreguts per als inscrits: el més dur, de 145 km i 5.200 m de desnivell,  amb quatre ports de primera categoria –Beixalís, Coll d’Ordino, la Rabassa i els Cortals d’Encamp–; un d’especial –Coll de la Gallina–; i un de segona –la Comella. El segon recorregut és de 80 km, amb 3.500 m de desnivell, amb només la Rabassa, Coll de la Gallina, la Comella i els Cortals d’Encamp, i l’altre recorregut és el de 28 km, amb 1.700 m de desnivell, amb ascens a la Comella i els Cortals d’Encamp. 
 
El Comú d’Andorra la Vella signa per tercer any consecutiu un conveni amb La Purito
 
El Comú d’Andorra la Vella continua la seva fidelitat amb La Purito en signar per tercer any consecutiu un conveni en què aportarà 8.360 euros a canvi de tenir la imatge de la corporació en la publicitat i les xarxes socials on es promociona la marxa cicloturista organitzada per l’exciclista resident Joaquim Purito Rodríguez. “Els participants venen a la parròquia a passar-hi  uns dies, aprofitant la disputa de la prova. A més, les nostres xarxes socials tenen més de 300.000 seguidors. Per a nosaltres, és un honor tenir el Comú de la capital com a col·laborador. També comptem amb el suport del Comú de Sant Julià de Lòria i el Comú d’Encamp, on hi ha la sortida i l’arribada, respectivament. En l’acte de la signatura hi va assistir el cònsol menor de la corporació, Marc Pons, que va destacar la repercussió de la prova i també la figura del paretà Joaquim Purito Rodríguez. L’exciclista professional va fer entrega al Comú d’un mallot signat de La Purito Andorra. 
 
El resident Esteban Chaves, que era segon al Giro d’Itàlia, perd 24 min 51 s
 
Esteban Chaves, ciclista resident del Mitchelton-Scott, va abandonar la segona posició del Giro d’Itàlia en perdre 24 min 51 s  a la desena etapa de la ronda italiana. Això sí, Simon Yates, resident del mateix equip, continua líder de la classificació general. “Simplement no tenia força a les cames. Em vaig despenjar a la primera pujada i l’etapa es va convertir en un dia terrible per a mi. Tot i així, el desafiament de defensar la maglia rosa no canvia. Espero millorar dia a dia i donar suport al meu company d’equip, Simon Yates”, va assegurar el colombià Esteban Chaves, que no va buscar excuses ni va parlar de problemes de salut. En canvi, el seu director d’equip, Matt White, va dir que havia patit una possible al·lèrgia al pol·len i dificultats per respirar. A banda, Yates es va mostrar molt gràfic. “Després d’un dia de descans, no saps com et pot respondre el cos a la inactivitat. En el seu cas, no va aconseguir el ritme des del primer port. Suposa una llàstima per a ell i per als interessos de l’equip, però hem de mirar al futur amb optimisme”.
 
FOTO: COMÚ D'ANDORRA LA VELLA / T. LARA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte