Dejan Musli intenta superar la defensa de Perrin Buford ahir a l’Olímpic de Badalona.

31 segons sobrers

M.S. / Foto: David Grau/Eurocup

Cap equip havia guanyat a l’Olímpic de Badalona aquesta temporada en l’Eurocup i el MoraBanc Andorra ahir no en va ser l’excepció. Els d’Ibon Navarro van deixar escapar un partit en el qual van anar 39 minuts i 29 segons per davant en el marcador però que no van saber rematar davant un Joventut que va anar de menys a més i que, malgrat el mal partit de la seva estrella Klemen Prepelic, no va perdre mai la confiança en les seves opcions ni les ganes de guanyar
Mala estrena doncs en l’arrencada del Top-16 cedint una victòria que tenien a tocar en un pèssim darrer quart, especialment pel que fa a intensitat defensiva i selecció de tir en atac, en què la Penya, que a la mitja part del partit portava únicament 36 punts, en va anotar 32.
I això que els tricolors, ahir de blanc, van arrencar el matx de forma espectacular. Amb una ràpida circulació de la pilota i amb un elevat encert en el triple, 7 de 10 en els primers deu minuts, els andorrans  van fer un primer quart per emmarcar. Parcial de 2 a 9 d’inici amb dos triples de Massenat i Hannah i tres punts de Sy, que recuperat de les seves molèsties va sortir al cinc inicial, per començar a marcar diferències a l’electrònic davant un conjunt badaloní que aguantava a base de tirs lliures, sis de sis en els primers cinc minuts, dins el matx (12-14).
Dos triples consecutius de Todorovic, i les cistelles de Llovet, Walker i Pérez, davant una Penya negada en atac, amb quatre pilotes perdudes, i fluixa en defensa van ampliar l’avantatge fins al 16-26 a poc més d’un minut pel final del primer quart. Un triple de Jelínek col·locava el 16-29 a l’electrònic i obligava Carles Duran a aturar el partit, un temps mort que no va servir de res perquè encara abans d’acabar Senglin va anotar un darrer triple pel 16-32 provocant els xiulets dels aficionats verd-inegres cap als seus jugadors pel joc vist fins aleshores.
Liderada per Nenad Dimitrijevic, i un parell de cistelles fàcils de Kanter, els badalonins van aconseguir un parcial de 10 a 2 que ajustava el marcador fins al 26-34. A partir d’aquí un intercanvi de cistelles va comportar que la diferència anés oscil·lant entre els 8 i els 10 punts, sempre a favor del MoraBanc, avantage que Sy, que poc abans del descans va ser expulsat per una doble tècnica per protestar una decisió arbitral, va elevar fins als 13 (33-46) amb quatre punts consecutius. Un temps mort de Duran no va canviar massa les coses i els de Navarro van arribar al descans amb un còmode 36-48 a l’electrònic i la sensació de tenir el matx controlat.
Zisis i Omic es van posar l’equip a l’esquena en la represa i amb un parcial de 7 a 0 d’inici els badalonins van tornar a entrar al partit (47-54) i van fer creure a l’afició que la remuntada era possible. Una ràpida resposta andorrana, 0 a 6 amb cistelles de Musli, Hannah i Walker, va tornar les coses a lloc i semblava avortar la reacció del Joventut que veia a més a més com al seu millor home, Prepelic, no li entrava absolutament res (0 de 6 en triples i 1 de 8 en tirs de dos). Tot i això en aquesta ocasió l’intercanvi de cistelles va afavorir als badalonins que van arribar al final del tercer quart amb un parcial favorable de 22 a 16 i ja només a vuit punts del MoraBanc a l’electrònic (58-64).
L’arrencada dels darrers deu minuts amb un parcial de 2-8 amb els vuit punts de Walker feia pensar que als andorrans no se’ls escaparia la victòria i que podrien seguir gestionant l’avantatge obtingut al primer quart. No obstant, primer Harangody i, després, el veterà Zisis, ben secundats per Omic, van anar retallant mica en mica la diferència al marcador fins, després d’un parcial de 8 a 0, situar un ajustat 74-77 al marcador. La lluita de Pérez i la ràbia de Walker, el millor ahir dels andorrans amb 26 punts i un 30 de valoració, van estirar novament l’electrònic fins al 74 a 81.
A partir d’aquell moment però, els homes de Navarro es van anar fonent a poc a poc, sobretot en defensa on van regalar segones opcions als verd-i-negres, que els badalonins no van desaprofitar. Prepelic, amb dos tirs lliures, empatava el matx a 84 a un minut i onze segons pel final i Morgan, després de pispar un rebot a Pérez, avançava per primer cop a la Penya (87-84) després de convertir un 2+1.
Un error en un triple precipitat de Todorovic i dos tirs lliures fallats per Llovet van impossibilitar qualsevol opció de remuntada, malgrat un darrer esforç de Walker, que amb un 2+1 posava el 88-87 al marcador. Harangody des del tir lliure va sentenciar.
En l’altre partit del grup, disputat dimarts, l’Unicaja de Màlaga, sense Josh Adams y Carlos Suárez, no va poder completar la remuntada després de recuperar onze punts de diferència i avançar-se 81-82 a 29 segons pel final i va acabar caient a la pista del Tofas Bursa per 84-82.