Diari digital d'Andorra Bondia
Simon Viain va celebrar la victòria de l'Ironman 70.3 Andorra.
Simon Viain va celebrar la victòria de l'Ironman 70.3 Andorra.

3.338 dorsals a la segona edició


Escrit per: 
Víctor Duaso / Foto: Carles Iturbe
Continuen sense arribar als 4.000 participants que es van marcar quan es va signar el conveni entre The Ironman Group i el Govern. En la primera edició la coartada va ser la pandèmia i hi va haver 1.819 inscrits, i en aquesta segona, amb 3.338 dorsals, es va fer bon balanç des de l’organització després de celebrar l’Andorra 21 Ports de ciclisme, la Trail 100 Andorra by UTMB de curses de muntanya, l’Andorra MTB Classic-Pyrénées i ja per acabar ahir amb l’Ironman 70.3. En total 3.000 participants en les quatre proves. “L’Ironman 70.3 és el final de festa més especial que podíem esperar. Han estat dues setmanes amb proves esportives de primer nivell que han portat al Principat milers d’atletes de tots els països amb les proves de trail, MTB i ciclisme en carretera”, va assegurar Agustí Pérez, el director regional de The Ironman Group a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal. 
La valoració és bona. “Destacaria l’augment de la participació femenina i internacional. Estem molt contents amb l’èxit d’aquesta edició i som conscients que això només ha fet que començar. El festival té un llarg recorregut i per això ja estem treballant en la tercera edició des d’avui mateix”, va assegurar Pérez. 
Una tercera edició que buscarà apropar-se més o superar l’objectiu d’assolir els 4.000 inscrits entre les quatre proves disputades en dues setmanes. Encara s’està lluny d’aquesta fita marcada. En la segona edició la previsió es va situar en 6,2 milions de retorn amb els 10.000 acompanyants que s’esperaven. En la primera edició es va pronosticar un impacte de 3,2 milions d’euros amb 6.000 acompanyants. Amb una inversió de Govern d’1,5 milions d’euros per  a aquest Andorra Multisport Festival que encara segueix sense complir amb les previsions inicials. Tocarà esperar a la tercera edició.
 
El francès Simon Viain i l’australiana Ashleigh Gentle, els més forts a l’Ironman 70.3
 
Per començar, a la fresca, al llac d’Engolasters nedant 1.900 metres. Després, bicicleta per pujar fins al Coll d’Ordino i amb final d’etapa al Parc Central, amb 90 quilòmetres, i per completar els 113 quilòmetres de resistència i també superació i bogeria, cursa a peu de 21 quilòmetres a Andorra la Vella. Tot plegat per convertir-se en els més forts de l’Ironman 70.3. El vencedor va ser el francès Simon Viain, el de Grenoble va guanyar dues medalles al Campionat d’Europa de Triatló amb un or el 2015 i una plata al 2017. El segon va ser el triatleta de Cervera Jordi Montraveta, que es va quedar a dos minuts del guanyador. Va tancar el podi l’italià Gregory Barnaby. Això sí, el primer classificat en la prova de natació va ser l’australià Joshua Amberger, però en la bicicleta va perdre pistonada. El primer va fer un crono final de 4 h 24’19”.
En categoria femenina va creuar la meta en primera posició la subcampiona del món de triatló del 2012, l’australiana Ashleigh Gentle, amb un temps final de 4 h 53’42”. La segona va ser la nord-americana Amy Cymerman, amb 5 h 06’49”. El podi el va tancar la italiana Giorgia Priarone, que va deixar sense tercera posició  l’espanyola Laura Gómez, que va ser campiona d’Espanya de Triatló de Mitja Distància a Bilbao.
Andorra Multisport Festival
The Ironman Group
Ironman 70.3 Andorra
Simon Viain
Ashleigh Gentle
Agustín Pérez

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte