Diari digital d'Andorra Bondia
Els terrenys de l’antic Càmping Internacional d’Encamp estaran destinats al nou camp que vol construir la FAF. Foto: Facundo Santana
Els terrenys de l’antic Càmping Internacional d’Encamp estaran destinats al nou camp que vol construir la FAF. Foto: Facundo Santana

4.300.000 € per fer el nou camp



Escrit per: 
Víctor Duaso
Els terrenys de l’antic càmping Internacional, a Encamp, és la zona triada per la Federació Andorrana de Futbol (FAF) per construir el nou camp de futbol i l’ens vol començar a l’estiu les obres de la primera fase, per a la qual destinarà tota l’ajuda que rep per aquests quatre anys del programa Hat-Trick de la UEFA, és a dir, uns 4.300.000 euros. Els treballs es preveu que tinguin una durada d’entre 18 i 24 mesos. La FAF, presidida per Félix Álvarez, pretén millorar i sumar més infraestructures, ja que té un total de 100 equips. Actualment, segons l’ens, s’està elaborant el projecte executiu, que estarà tancat en dos mesos, i després serà el torn del procés d’adjudicació de les obres i s’espera que entre juny i juliol es pugui fer ja alguna actuació.
En aquesta primera fase (la segona no es farà fins al 2025) el nou camp tindrà una capacitat de 2.000 espectadors, quatre torres d’il·luminació amb el mínim exigit per la UEFA, quatre vestidors (el local tindrà una zona d’aigües), un gimnàs i un terreny de joc de 105x68 de gespa híbrida calefactable. A més a més, també es farà la nova seu social de la FAF amb un auditori per acollir actes. En la segona fase, fins que no es rebi una nova ajuda del programa Hat-Trick de la UEFA, es podria ampliar l’estadi a 5.500 o 6.000 espectadors. “La quantitat de 4.300.000 euros pertany al programa d’ajudes de quatre anys de durada que rebem de la UEFA amb el programa Hat-Trick que són uns diners per utilitzar-los en altres programes i nosaltres els volem destinar a infraestructures. La UEFA ho sap i aquesta quantitat anirà íntegra al nou camp d’Encamp”, va informar el secretari general de la FAF, David Rodrigo.
Sobre l’oposició veïnal, Rodrigo se’n va voler desmarcar. “Hem d’estar aliens a això. És normal que quan fas un projecte no agradi a tothom, però has d’intentar agradar al màxim de gent possible. És un bé per a la parròquia i es compliran totes les normatives que exigeix el Comú d’Encamp. Si finalment el Comú decreta que és un projecte viable construirem el nou camp, i si no és viable buscarem una altra ubicació. En principi, amb les converses que hem tingut, està tot engegat”.
La FAF també vol realitzar millores als altres terrenys de joc del país i al d’Alàs, però aquí hi destinarà fons propis. “Potenciarem l’àrea comercial i també de màrqueting per poder arribar-hi”, va dir Rodrigo. Aquest nou camp serà d’ús per a tots els clubs i també per acollir partits de la sub-21, sub-19 i sub-17 i si escau algun de l’absoluta. “Mantindrem totes les altres instal·lacions, ja que les necessitem. També la d’Alàs, que és un terreny de joc que hem d’utilitzar al màxim. Es faran millores com ara portar aigua potable a la instal·lació, arreglarem els vestidors i després també arreglarem la gespa del CE FAF 1 i 2”, va manifestar el secretari general de la FAF.
 
COMUNAL- JOAN SAMARRA
El Comú d’Andorra la Vella va presentar –només presentar–el gran projecte de reforma de l’Estadi Comunal-Joan Samarra. El president de la FAF va valorar la posició de l’ens en aquest projecte tan ambiciós. “Aquest tema és una mica complex. Nosaltres hem actuat veient les nostres necessitats. Hi havia molts rumors d’on anava a jugar l’FC Andorra. Nosaltres ens hem vist obligats a anar a la nostra. Això sí, vam participar en el concurs d’idees i ens va semblar bé, però amb aquests imports no podem arribar. El Comú d’Andorra la Vella no ha estat clar amb nosaltres per fer un projecte conjunt”.
La FAF va decidir agafar el seu camí i va apostar pel terreny d’Encamp. “Si esperem els altres estem molt condicionats i intentarem que la nostra inversió sigui el més rendible possible. A més a més, estem limitats per les dates per les ajudes provinents del programa Hat-Trick”, va indicar Álvarez. Rodrigo va afegir que “la UEFA ens demana tenir un ús exclusiu per nosaltres i no que passi com ens va passar amb l’Estadi Nacional”. 
Sigui com sigui, l’ens no tanca la porta en un futur. “Quan es tingui clar el projecte clar que se’n podrà parlar. La porta no està tancada”, va manifestar Félix Álvarez.
A la roda de premsa de presentació del pla estratègic de la FAF, Thierry Favre va lloar el nou camp del Centre d’Entrenaments de la Massana, tot i que encara no l’ha pogut veure in situ a causa de la pandèmia. “És una obra fantàstica la de la Massana. Des de la UEFA estem molt contents. Espero poder venir a veure-ho”, va comentar el membre de l’organisme internacional.
 
Aposta per la transparència amb un pla estratègic
 
La Federació Andorrana de Futbol (FAF) pretén millorar  la seva imatge, que últimament ha sortit força esquitxada per certs episodis. L’ens presidit per Félix Álvarez va presentar ahir el seu pla estratègic per a les pròximes quatre temporades. Sis són els valors que destaquen de manera ben especial: Transparència, cooperació, ambició, valentia, inclusió i modernitat. L’anunci va arribar via telemàtica amb la presència d’alguns clubs, un representant de la UEFA, Thierry Favre, o el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. “Cada dia la UEFA ens està exigint molta transparència i també creativitat. Les exigències són cada dia  més grans”, va reconèixer el màxim mandatari de la FAF, Félix Álvarez. En aquest pla estratègic, desenvolupat juntament amb UEFA CROW, també milloraran les prestacions a la selecció absoluta. “Farem seguiment dels jugadors i també adoptarem una filosofia pròpia de joc, tant a les seleccions com a l’Enfaf. A més a més, crearem una xarxa d’observadors nacionals i també internacionals”, va indicar el secretari general de la FAF, David Rodrigo.  “Esperem complir al 100% del pla estratègic. El pressupost serà pràcticament el mateix que el de l’any passat, però tenim clar que intentarem optimitzar els recursos de les partides de personal”.
FAF

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte