Oriol Olm, esquiador de muntanya de l’equip nacional de la FAM, a la prova individual d’ahir de l’Orobie ISMF World Cup que es va disputar a Valtellina (Itàlia).
L’equip nacional de la FAM que competirà a Sierra Nevada.

A 47 segons del podi

Víctor Duaso / Foto: FAM
Podi a tocar. De fet, a només 47 segons del tercer lloc. Oriol Olm, un dels talents de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), segueix confirmant que apunta alt en el món de l’esquí de muntanya i ahir va ser quart a la prova individual de l’Orobie ISMF World Cup que es va disputar a Valtellina (Itàlia). L’andorrà va fer un temps d’1 h 40’15” i es va quedar a 3’46”9 del primer, el noruec Trym Dalset Lodoen. El podi el va completar el vendrellenc Marc Ràdua, que fa anys que resideix al poble de Claverol (Pallars Jussà), i l’italià Rocco Baldini. Oriol Olm es va quedar a 47 segons de l’italià. “Ha anat molt bé i he acabat quart. A tocar del podi, però molt content de la prova que he fet, amb un temps d’1 h 40’, i he estat batallant per acabar a dins del podi. A poc a poc intentant apropar-me als millors”, va reconèixer Oriol Olm.
Amb aquesta quarta posició, Oriol Olm és cinquè a la general U20 de la Copa del Món d’esquí de muntanya, amb 417 punts. La primera posició és per al suís Robin Bussard, amb 641 punts, seguit del seu germà, Thomas amb 584 i el tercer és el francès Anselme Damevin amb 467.
En categoria sènior, la victòria va ser per a la Família Gachet: la parella formada per Axelle Gachet-Mollaret, que va guanyar en noies, i Xavier Gachet, en nois. El podi femení el va tancar la sueca Tove Alexandesson i la italiana Emily Harrop. I en nois, Matteo Eydallin i Michele Boscacci.
La pròxima cita d’Oriol Olm, i la resta de l’equip nacional de la FAM, serà al Campionat d’Europa de Boí Taüll que es disputa del 9 al 13 de febrer. La primera prova serà la d’esprint.

Cinc corredors de muntanya de la FAM participaran en el Campionat del Món d’Snow Running

Òscar Casal, Carlos Fernández, Lluís Sanvicente, David Méndez i Ariadna Fenés competiran demà al Campionat del Món d’Snow Running o SkyRun que es disputen a Sierra Nevada. Aquesta modalitat, regulada per la International Skyrunning Federation, consisteix a córrer curses de muntanya, però en temporada d’hivern, sobre la neu i utilitzant grampons. La FAM, per primera vegada tindrà representació andorrana. Fabrizio Gravina, seleccionador de l’equip nacional, va organitzar diferents tests i una competició a Andorra per a seleccionar els corredors que competiran a Sierra Nevada. Això sí, Arnau Soldevila no podrà assistir per ser positiu per Covid-19.
La primera prova serà de modalitat vertical de 4,5 quilòmetres de distància i 950 metres de desnivell positiu i una segona cursa de 12,5 quilòmetres i 925 metres de desnivell positiu. Tots els andorrans competiran a la prova de demà. Una competició que servirà de preparació de cara a la temporada d’estiu.