L’àrbitre noruec Kristoffer Hagenes expulsa Ilde Lima després d’ensenyar-li la segona groga en considerar que va simular un penal.

Adeu agredolç d’Europa

M.S./ Foto: Inter Club Escaldes

L’Inter Club Escaldes es va acomiadar ahir d’Europa després d’empatar 1-1 ahir davant el CFR Cluj en el partit de tornada de la segona fase de classificació de la UEFA Conference League, disputada a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila. Un partit amb dues parts ben diferenciades, una primera on els escaldencs van ser millors que el campió romanès i una segona on va desaparèixer el futbol.

El conjunt d’Otger Canals, que ja havia caigut per 3-0 en el matx d’anada disputat a Romania, va sortir ben posicionat al camp, tot i que va deixar la iniciativa als homes de Dan Petrescu en els primers compassos de partit. Tres aproximacions romaneses en cinc minuts de joc, tot i que sense excessiu perill per a la porteria defensada per Adrià Muñoz, mentre els escaldencs ho provaven amb pilotes llargues, i amb un xut llunyà d’Aridai veient el porter avançat que no va trobar els tres pals.

Passat el quart d’hora de joc, l’Inter va fer un pas endavant i va començar a ser més reconeixible: possessions més llargues i joc combinatiu que van comportar les primeres aproximacions amb perill a la porteria de Balgradean. Sasha, al minut 17, rematava massa creuat un córner servit per Aridai, en el que va ser la millor ocasió del partit fins a aquell moment. I és que tot just quatre minuts més tard, Soldevila, de cap des de l’interior de l’àrea petita, avançava els escaldencs en rematar una pilota servida per De la Torre al segon pal després d’una jugada embolicada iniciada amb un servei de banda lateral, que Aridai va enviar directament al punt de penal.

El gol va esperonar els de Canals, que entre el minut 27 i el 35, van disposar de fins a cinc rematades per mirar d’ampliar el marcador tot i que ni Sasha, Aridai, Chete ni Soldevila van encertar a rematar entre els tres pals. Ja a les acaballes del primer temps, tímida reacció del campió romanès, amb remat per damunt del travesser de Kolinger, al 37, un xut massa creuat de Roger, al 38, i un xut llunyà de Bordelanu després del refús d’un córner.

El descans no va anar gens bé als escaldencs, que van tornar al camp poc concentrats. Un penal de Chete als cinc minuts de la represa després d’una badada defensiva va permetre a Deac establir la igualada en el marcador i acabar de descentrar els de Canals, més pendents de recriminar les decisions arbitrals que no de mirar de recuperar el joc ofert al primer temps. Dues grogues a Gallego i Lima van precedir una rematada al pal de Chete, al 59, en la que va ser la millor ocasió dels escaldencs per tornar a avançar-se en el marcador. Dos minuts després, però, una nova targeta groga a Lima, en entendre l’àrbitre que havia simulat un penal, va deixar l’Inter amb un home menys.

Tot i això, i enmig d’un carrusel de canvis en els dos conjunts, Sasha va tenir novament el gol a les seves botes però no va poder superar Balgradean. També Muñoz va evitar el segon dels romanesos aturant una perillosa rematada de Bordeianu.

Els darrers deu minuts van ser sobrers. Reiteració de faltes i joc travat al mig del camp, amb tímides aproximacions del Cluj, i els escaldencs buscant per aprofitar algun rebot. Ja en l’afegit, segona groga a Chus Rubio, i l’Inter amb 9.