Oriol Paulí anota a cistella passada ahir al Poliesportiu d’Andorra, on l’aler gironí va ser el millor dels tricolors amb 16 punts i 28 de valoració.

Adeu al somni europeu

M.S./ Foto: Facundo Santana

El BC MoraBanc Andorra es va acomiadar ahir del somni europeu en caure al Poliesportiu davant el Frutti Extra Bursaspor per 68-85 en les semifinals de l’Eurocup, igualant així la fita assolida el 2019, on també va arribar a la penúltima ronda de la segona competició europea, en un matx que els d’Óscar Quintana van arribar a dominar d’11 punts després d’una arrencada espectacular amb un parcial de 20-11 en set minuts de joc, però que van llençar en un tercer quart horrorós.

Els tricolors van sortir en tromba al primer quart i van atropellar el conjunt turc, que s’havia avançat 2-6 gràcies a un triple de Bitim i tres tirs lliures d’Andrews després de rebre una falta quan llançava des de més enllà del 6.70. A partir d’aquí, parcial de 15 a 0 amb un Paulí pletòric tant a davant, 10 punts en cinc minuts de joc, com a darrere, robant pilotes i rebotejant, i una intensitat defensiva que va ofegar l’atac dels de Dusan Alimpijevic, que no trobaven opcions de tir davant la intimidació d’Arteaga sota el cèrcol i la pressió dels homes del perímetre sobre els exteriors turcs.

Temps mort del tècnic del Bursasport, i, coincidint amb les primeres rotacions de Quintana a la banqueta i una desconnexió total en atac i la pèrdua d’intensitat defensiva, parcial de 0-13 per als otomans que, de forma incomprensible per com s’havia desenvolupat el partit, van tancar el primer període al davant en l’electrònic, 20-22.

La mateixa tònica va continuar en l’arrencada del segon quart. Precipitació i tirs forçats en atac dels de Quintana, que entre el final del primer quart i el segon van acumular sis minuts sense anotar, i, sortosament, poc encert també dels d’Alimpijevic, que no aprofitaven l’oportunitat d’obrir forat en el marcador. La tornada al parquet de Llovet i Hannah, substituint uns desencertadíssims Nakic i Diagne, va tornar els tricolors al partit. Dos triples consecutius de Jelínek i del pivot català van capgirar de nou el marcador, 28-26 a 5.30 per al descans. El txec, novament des de més enllà del 6.70, i una cistella d’un Paulí que va tornar a pista igual d’endollat que a l’inici del maig, van contrarestar el triple de Holland i donaven 4 punts d’avantatge als tricolors (33-29) a poc més de quatre minuts de la mitja part.

Però novament els punts d’Andrews, 13 en els primers vint minuts, van avançar una altra vegada els otomans, que van arribar al descans amb un +4 a l’electrònic, 34-38, i tot per decidir a la segona part.

L’inici de la represa va ser funest per als interessos del MoraBanc Andorra. Tres triples en els quatre primers atacs dels turcs i una cistella fàcil de Hayes prop de cistella van disparar el Bursaspor en el marcador, 37-49, fet que va obligar Quintana a aturar el joc a 6.46 per a la fi del període.

En aquesta ocasió, però, el temps mort no va servir per fer reaccionar un equip que, per uns moments, recordava el de la pitjor versió que ha ofert a l’ACB. Sense idees en atac, on només buscava el tir de tres, i tou en defensa, concedint tirs fàcils i sense carregar el rebot, els turcs, gràcies a un triple de Holland sol des de la cantonada, es van escapar de 17 a l’electrònic, 40-57, a poc més de tres minuts de la fi del quart.

Si una cosa té, però, el MoraBanc Andorra de Quintana és que malgrat les dificultats no abaixa mai els braços, i l’empenta i amor propi de Miller-McIntyre, Jelínek i d’un Arteaga que imposava sota cistella va permetre retallar una mica la diferència i tancar el període amb un esperançador 56-63 en el marcador.

La reacció, però, no va acabar d’arribar i només el poc encert dels turcs, que es van apuntar a la moda de llançar de tres, va fer que el partit no s’acabés de trencar. Un 2-12 en els cinc primers minuts del darrer quart van tornar a decantar la semifinal a favor del Bursaspor, i aquesta vegada sí, els tricolors van llençar la tovallola.

Cadascú fent la guerra pel seu compte i pensant ja més en dissabte i el matx a vida o mort davant el Fuenlabrada, també Quintana des de la banqueta donant minuts a Diagne i Nakic i fent ja descansar Llovet i Arteaga, el partit va anar morint per a alegria de la vintena d’aficionats turcs que veien com el seu equip, setè del seu grup a la fase regular, es plantava a la final de la segona competició continental.

Els darrers cinc minuts ja no van tenir història. Amb els homes d’Alimpijevic buscant atacs llargs per fer córrer el rellotge, Quintana va donar també minuts a Guille Colom per permetre descansar Paulí, el millor ahir dels tricolors, amb 16 punts i 28 crèdits de valoració.