Adeu a la condició d’invicte a casa

Quatre partits després al Poliesportiu d’Andorra, el BC MoraBanc Andorra tasta per primer cop la derrota com a local. Els d’Ibon Navarro, amb jugadors lluny del seu millor nivell com David Walker o Bandja Sy, van perdre contra el subcampió de la lliga grega, el Promitheas Patras, per 81 a 91, i pateixen la tercera derrota en el grup B de l’EuroCup després de cinc jornades disputades. L’espectacular partit de l’escorta nord-americà Chris Babb, amb 24 punts amb 7 d’11 en triples i del base nord-americà Langston Hall, amb 10 punts, set assistències i 18 de valoració va destrossar un BC MoraBanc irregular i espès com un iogurt grec. Només Frantz Massenat va mostrar-se com el jugador més inspirat i David Jelínek no va jugar durant els tres últims quarts per un cop a les costelles.
El Promitheas Patras no és tant conegut com el Panathinaikos o l’Olympiacos, però és un dels equips de moda a Grècia. Els de Makis Giatras arribaven al Principat amb només dues derrotes entre les dues competicions i els motius els va demostrar ahir al Poliesportiu d’Andorra. Els grecs van tenir una espectacular posada en escena. Físics, agressius en defensa i joc ofensiu amb molt de sentit. El parcial, en només tres minuts, va ser de 2 a 10 amb un triple per cadascú de Chris Babb i Chase Fieler, dos punts de l’ex River Andorra, Georgios Bogris i també dos punts de Fieler. Els dos equips van perdre, només començar, a dos jugadors, importants, amb dues faltes personals: Moussa Diagne i Langston Hall. El tècnic Ibon Navarro no va demanar temps mort, però els seus jugadors van despertar amb cinc punts consecutius de Jeremy Senglin que va començar un parcial d’11 a 1 que va posar per primer cop per davant al BC MoraBanc amb un 13 a 11. Un triple de l’ucraïnès Oleksandr Lypovyy va trencar la bona ratxa andorrana. El primer quart va acabar amb un triple de Dejan Todorovic i dos punts sobre la botzina d’un Nacho Llovet que acabava d’entrar a pista per deixar el 20 a 18.
El parcial de 3 a 13 del Promitheas Patras i de retruc la seva màxima diferència aleshores (23-31, +8) va activar al BC MoraBanc Andorra. El tècnic Ibon Navarro va demanar temps mort i va despertar els seus ja que després d’aquesta aturada, els andorrans van clavar un parcial de 8 a 0 per empatar el partit. El retorn a pista de Moussa Diagne va ser providencial i va comandar l’empat a 31. A partir de llavors, el matx va entrar en una fase d’intercanvi de cistelles i també de màxima igualtat fins al parcial de 4 a 0 al final amb dos tirs lliures anotats per Clevin Hannah i dos punts de Dejan Musli que ha tornat de la lesió en plena forma. Al descans, 43 a 39 amb 9 punts i 10 de valoració del center serbi i per part grega destacava l’ala pivot nord-americà Chase Fieler amb 13 punts i 13 de valoració.
A la represa, un parcial de 7 a 0 del BC MoraBanc va alimentar l’optimisme. Els d’Ibon Navarro van assolir la seva màxima diferència amb un +11 amb el 50 a 39. Els grecs van despertar i van tornar el parcial de 0 a 7 pel 50 a 46. Amb aquesta reacció, el partit va entrar en una fase de màxima igualtat i amb rendes molt mínimes, fins al 0 a 7 del final per deixar el 62 a 65. Una cistella sobre la botzina de Senglin va deixar el 64 a 65 i l’afició perdent la paciència amb alguns jugadors pel seu preocupant estat de forma.
En l’últim quart, el Promitheas Patras es va mostrar més sòlid i més ficat dins del partit. Tenia les idees més clares davant d’un rival que no trobava el seu millor estil de joc. A 4’07”, un triple de Chris Babb i una entrada d’esquenes de Gerald Robinson va situar un 70 a 80 que després va ser difícil de remuntar. A 1’33”, Frantz Massenat va apropar al BC MoraBanc a set punts, però un nou triple de Babb va liquidar el partit i va donar la victòria a un equip grec amb un patró de joc ben dissenyat. El nou projecte dels de Navarro encara està buscant la regularitat. Molts jugadors nous, molts lluny del seu millor nivell i d’altres que intenten fer la guerra pel seu compte. Tot això just acaba de començar, però toca reaccionar i no ser tant Dr. Jekyll i Mr. Hyde.

Navarro: “Hem trobat a faltar a Walker i Jelínek”

No estava per a massa festes Ibon Navarro al final del partit. Les sensacions de l’equip no van ser bones i més després de l’inici del tercer quart. “Hi ha hagut un partit fins al minut 25 i un altre fins al final. Tenim molts jugadors nous. Hem de trobar quan hem de jugar d’una manera o d’una altra. Podem fer-ho de diferents registres i necessitem temps que no en tenim”, va assegurar el tècnic basc, que aquesta vegada sí va personalitzar en dos jugadors. “Hem trobat a faltar David Walker i Jelínek, ja que són dos dels nostres millors tiradors. El primer haurà de fer un pas endavant, ja que el segon estarà lesionat un temps”, va sentenciar Navarro. Dissabte, l’UCAM Múrcia de Rafa Luz visita el poliesportiu a les 18 hores.