‘Tunde’, el millor ahir del MoraBanc amb 13 punts i un 22 de valoració, llança a cistella davant l’oposició del seu defensor.

Adeu a la Copa

M.S. / Foto: Facundo Santana

El BC MoraBanc Andorra es va acomiadar ahir de qualsevol opció d’assolir l’última plaça per a la Copa del Rei després de caure  davant el Real Madrid per 69-75 al Poliesportiu d’Andorra, sumant d’aquesta manera la tercera derrota consecutiva en l’ACB, en un partit en què els homes de Pablo Laso, sense brillar, sí que van ser superiors.

I és que el líder de la Lliga Endesa, que arribava al Principat sense Sergio Llull ni Anthony Randolph i Gabriel Deck, va notar l’esforç del matx de dissabte a Tenerife, i malgrat anar sempre per davant en l’electrònic, no va sentenciar el partit fins al darrer quart, quan un parcial de 0 a 10 després que un triple de Jelínek igualés l’enfrontament a 53, va acabar amb les opcions dels andorrans. Causeur, de tres, posava el 55-66 al marcador a quatre minuts i mig del final i d’aquí a la fi del matx, intercanvi de cistelles fins al 69-75 definitiu que liquidava qualsevol possibilitat andorrana de ser a la Copa.

La bona defensa i l’espectacular arrencada d’Abalde, màxim anotador del matx amb 24 punts, 15 dels quals en els primers deu minuts, van permetre als blancs dominar el marcador ja des de l’inici davant un MoraBanc Andorra que no es trobava còmode en atac, especialment prop de l’anella per la intimidació de Tavares, i que tenia molts problemes per aturar Abalde, que com més anotava més confiança agafava. Davant el desconcert defensiu i la manca d’encert de cara a cistella, el tècnic, Ibon Navarro, va fer un triple canvi a 4’20’’ del final del quart i va donar entrada a Paulí, Jelínek i Gielo fent seure al banc Hannah, Senglin i Sy, maniobra que va sortir prou bé i un parcial de 5-2 va permetre arribar a la fi del període només sis punts per sota (17-23).

Els d’Ibon Navarro van arrencar el segon quart més encertats. Aprofitant que Tavares no era a la pista, Tunde es va fer l’amo de la zona. Sis punts consecutius del de Serra Leone van igualar el matx a 23 davant un conjunt blanc que es va passar quatre minuts sense anotar. Amb tot, els andorrans no van poder avançar-se en el marcador. Laprovittola trencava la ratxa i malgrat que Tunde tornava a igualar, un triple de Thompkins i cinc punts consecutius de Carroll després d’una cistella de Llovet van tornar a donar sis punts d’avantatge als de Laso, que no es trobaven, però, tan còmodes sobre el parquet com al primer període. Un temps mort de Navarro i un triple posterior de Hannah van aturar la reacció blanca i van tornar a ajustar el partit. D’aquí al final del període desencert dels dos conjunts i un breu intercanvi de cistelles va fer que s’arribés al descans amb un 32-37 a l’electrònic.

Els dos conjunts notaven l’esforç del cap de setmana i a la represa es va mantenir la tònica de la primera meitat. El MoraBanc Andorra, que un partit més ho va fiar gairebé tot al triple (9/31 al final del matx) si bé en aquesta ocasió no van entrar, va ajustar millor la defensa i va aprofitar el cansament dels homes de Laso per acostar-se al marcador. Cada cop que s’apropava o fins i tot que igualava el matx, però, el Madrid encadenava dues o tres accions consecutives i tornava a obrir forat al marcador evitant que els andorrans poguessin capgirar en cap moment l’electrònic. Un triple de Sy situava el 39-42 a 5’22’’ per al final del tercer quart i obligava el tècnic blanc a parar el partit. Parcial de 0-4 després del minut de temps mort, i els andorrans novament a remolc del Madrid. Gielo, de tres, va posar el 47-48 al marcador, si bé, en la jugada següent, Taylor va respondre amb la mateixa moneda per tancar el quart amb un 47-51 que ho deixava tot obert per als darrers deu minuts.

Dues cistelles exteriors de Hannah i Jelínek van igualar novament el partit, ara a 53, però un parcial de 0-10 pels blancs, tot i el temps mort demanat per Navarro, va donar als de Laso un avantatge que ja seria definitiu. I és que malgrat els intents de Hannah i la lluita de Llovet i Tunde, així com d’una tècnica a Causeur, per protestar una decisió arbitral des de la banqueta, i d’una antiesportiva a Taylor als compassos finals, els andorrans, que van lluitar fins al final, només van poder retallar la diferència al marcador fins al 69-75 final. D’aquesta manera, els de Navarro, que encara tenen pendent el partit davant el Monbus Obradoiro, van encaixar la novena derrota en 16 partits a la Lliga Endesa.

Navarro destaca l’esforç però en vol més

“Tot i la situació en què estem, crec que podem fer les coses una mica millor.” Així de clar es va mostrar al final del partit el tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, que va lloar, però, l’“esforç” i el “treball” de l’equip tot i admetre que “també hem de jugar bé a bàsquet”. Navarro, que va lamentar que al primer quart defensivament s’hagués “deixat entrar fàcil al partit” un jugador com Alberto Abalde, va destacar la millora del segon quart i el fet d’haver “sabut controlar més Tavares”, si bé va admetre també que en el darrer període “hem estat menys concentrats en algunes situacions”. Malgrat tot, el tècnic, que va destacar que a nivell de vestidor la Copa “no ha estat un objectiu del qual parléssim cada dia”, ja que “sabíem la situació i que això de la Covid no seria gratis”, va insistir que l’important és que “l’equip segueixi creient en les coses que fem bé, que són moltes”, i va expressar el desig que ben aviat es pugui recuperar “la xispa, l’encert i la confiança que ens ha faltat aquestes tres setmanes”.

Per la seva part, el tècnic del conjunt blanc, Pablo Laso, va destacar el joc dels andorrans, que “ens han fet mal en el rebot ofensiu”, i va lloar la feina d’Ibon Navarro amb el MoraBanc. “No era un partit fàcil, però l’hem sabut controlar”, va destacar Laso, que es va mostrar “molt satisfet” de la “doble sortida a Tenerife i a Andorra”.