Jorge Fernández, del CD Castelló, marxa del lateral esquerre internacional, Joan Cervós, que va debutar ahir de titular a segona B.

Adeu a la zona de ‘play-off’

V. D.
Adeu a la zona de play-off pel títol. El Futbol Club Andorra, amb les baixes importants de Jilmar Torres i Musa Jr. i amb dos jugadors lluny de la seva millor forma: Víctor Casadesús i Miguel Palanca, va patir la segona derrota consecutiva com a visitant i abandona la zona de privilegi per caure a la cinquena posició del grup III de segona divisió B espanyola. Els de Gabri García van veure com el CD Castelló els capgirava el 0 a 1 inicial de Javi Martos i queien derrotats per 3 a 1 amb dos gols de l’exdavanter del Racing de Santander, César Díaz, i un de Rubén Díez, més conegut com a Jamelli. La segona part va ser per oblidar. Amb aquest 3 a 1 també van desaprofitar una bona oportunitat per situar-se líders i al final d’aquesta jornada, 16 són els orelluts i a dos punts tenen el CE Sabadell, que va perdre dissabte per 2 a 0 contra la UE Cornellà, el penúltim botxí dels tricolors.
El tècnic, Gabri García, va fer debutar Joan Cervós, que va ocupar el lateral esquerre per la baixa del sancionat Jilmar Torres i també per lesió de Fede Bessone. Aquesta no va ser l’única novetat de l’entrenador de Sallent, ja que va tornar a situar de titular Miguel Palanca. El primer d’ells, l’internacional, va viure un autèntic malson per les pujades del lateral dret basc Joseba Muguruza i el segon encara està lluny del seu millor estat. El màxim perill dels d’Óscar Cano van ser les pujades per banda de Muguruza, el joc entre línias de Jorge Fernández i Jamelli. Al minut 1, Jorge Fernández va provar amb el primer xut llunyà que va aturar sense problemes Nico Ratti. A l’FC Andorra li va costar entrar dins del partit, però quan ho va fer va estar a punt de marcar amb una boleia d’Ernest Forgas a l’exterior de la xarxa després d’un servei de Martí Riverola. Al minut 27 va arribar el 0 a 1 i va ser amb una falta escorada per l’esquerra i llançada per Rubén Bover que va rematar amb un toc suau Javi Martos. El defensa central pratenc no marcava un gol des de la temporada 2007-2008 quan va jugar amb el Màlaga B a tercera divisió. Aquests és el seu tercer gol com a professional. El primer el va marcar amb el Barça amateur.
A partir del 0 a 1, els orelluts van reaccionar i van tancar al darrere els tricolors. Primer va avisar César Díaz, que es va quedar tot sol davant Ratti després d’una passada a l’espai lliure de Jamelli, però el menut davanter va enviar el seu xut a fora. Tot seguit, Raúl Alcaina va rematar de cap una centrada de Jorge Fernández, però Nico Ratti va aturar. L’allau ofensiu del Castelló va seguir. César Díaz va tornar a plantar-se sol davant Ratti, i quan estava a punt de rematar, Rai Marchán, va refusar a córner. A la sortida d’aquesta córner, Rafa Gálvez, de cap totalment sol va rematar a prop del pal.
Finalment, el Castelló va aconseguir el que tant va buscar i va ser el gol de l’empat amb un remat de cap de César Díaz després d’una falta treta per Jamelli. Aquest final de primer temps va ser el preludi d’un segon acte que va ser només per al CD Castelló. Amb les idees més clares i amb ganes d’endur-se els tres punts.
Només començar, una falta escorada per la dreta i servida per Jorge Fernández no la van rematar a boca de canó Rafa Gálvez ni tampoc Muguruza. Tot seguit, Jamelli va estar a punt de sorprendre Ratti amb un xut des de fora de l’àrea amb rosca. Al minut 56, els de Gabri García van encaixar el 2 a 1 obra de Jamelli després de superar Ratti amb un xut creuat dins de l’àrea i fent bona una assistència de Muguruza. Tres minuts després, Alcaina va estavellar un remat a boca de canó al pal després d’un nou servei de Muguruza. Al minut 73, i després de perdonar al 66 el 3 a 1, va arribar la sentència amb un gol de cap de César Díaz després d’una centrada de Carles Salvador que va aprofitar una pèrdua de Joan Cervós al mig del camp. Als minuts finals només un xut llunyà d’Ernest Forgas va inquietar la porteria d’un encertat Álvaro Campos. L’FC Andorra ja pot començar a pensar en el pròxim partit que serà dissabte amb la visita del València-Mestalla, el segon equip ché, que va empatar 0 a 0 contra el Barça B.