Oriol Paulí, amb 13 punts i 8 rebots amb 22 de valoració, va ser el millor jugador del BC MoraBanc contra el Joventut Badalona.

Això mateix toca fer-ho a l’ACB

Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana
Defensa al límit, agressivitat, intensitat i lluitar fins al final. Això mateix s’haurà de transportar cap a la Lliga ACB, però millorant en atac. El BC MoraBanc, amb un parcial d’11 a 3 al tram final, va trencar la ratxa de tres derrotes consecutives i suma la vuitena victòria a la Regular Season de l’EuroCup. També confirma que aquesta temporada li té agafada la mida al Joventut Badalona, ja que l’ha guanyat en tres partits de quatre. Els de David Eudal van vèncer per 72 a 71 i es demostren així mateixos quin és el camí. La qüestió, ara per ara, és adonar-se...
Les defenses es van imposar als atacs. Així va ser l’inici del primer quart, on l’únic punt negatiu dels de David Eudal va ser que van fer quatre faltes en només tres minuts i, ràpidament, el Joventut Badalona va anar a la línia de tir lliure. Els de David Eudal van dominar fins al 13 a 8 després d’una esmaixada de Moussa Diagne. A partir de llavors, els badalonins van despertar i millorant en defensa van clavar un parcial de 2 a 11 liderat per Joel Parra. El producte del conegut com a bressol del bàsquet català va situar per primer cop per davant en el marcador el seu equip amb el 15 a 17. Una esmaixada de Simon Birgander va tancar el parcial per deixar el 15 a 19. El temps mort de David Eudal va provocar la reacció dels seus jugadors i només tornar de l’aturada Conor Morgan i David Jelínek van anotar un triple cadascú. El BC MoraBanc va abusar massa dels llançaments des de la línia de 6,75. El primer acte va acabar amb una cistella sobre la botzina de Drew Crawford per deixar el 23 a 22.
Els locals van fer una millor posada en escena a l’inici del segon quart i un parcial de 8 a 2 va portar la màxima diferència fins al moment amb un +6 (31 a 25). I tot va arribar amb un triple de Conor Morgan i un 2+1 de Miller-McIntyre. Els badalonins van tornar al partit i ho van fer amb un parcial de 0 a 7 (31 a 32). El retorn a pista de Joel Parra va ser clau (11 punts, 5 rebots i 15 de valoració en 13’35”). La reacció dels de Durán la va tallar amb un triple per tauler i esgotant la possessió de Hannah. El partit va entrar en una fase d’intercanvi de cops i al descans es va arribar amb un ajustat 40 a 41, gràcies a una cistella a tocar de la botzina de Miller-McIntyre.
A la represa va arribar la millor versió del Joventut Badalona, almenys en aquest partit. Els de Carles Durán es van aprofitar de la davallada, en tots els aspectes del joc, dels d’Eudal per fer un parcial de 2 a 11 en els primers quatre minuts amb sis punts d’Ante Tomic i quatre de Feliz. El tècnic andorrà va demanar temps mort. L’equip va fer aigües en atac i el to defensiu ja no estava sent el mateix dels dos primers quarts. Això sí, el pitjor estava sent l’atac. Només 13 punts en 10 minuts i, tot i així, vius per afrontar l’últim quart amb un 53 a 59.
A l’últim quart, el ritme de partit va continuar igual de soporífer. Només van posar ritme els àrbitres a cop de xiulet i també un Moussa Diagne força esverat i eliminat per cinc faltes personals quan només s’havien jugat quatre minuts. Un 8 a 4 en només cinc minuts de l’últim acte. El més inspirat, en aquest tram de partit, Miller-McIntyre també va ser eliminat per cinc faltes personals. El 61 a 68 i una tècnica a Ante Tomic es va passar al parcial d’11 a 3. La defensa al límit dels de David Eudal van ser la clau. Van treure del partit el Joventut  Badalona. Dos tirs lliures convertits per Drew Crawford a 2”1 van deixar el partit vist per a sentència (72 a 68). Un triple de Brandon Paul no va servir per a res i al BC MoraBanc ara li toca transportar aquesta agressivitat, aquest bàsquet de trinxeres a l’ACB. I diumenge toca a la pista de l’UCAM Múrcia, un equip que està fet per a aquest tipus de bàsquet. La pitjor notícia del vespre va ser el triomf de l’Hereda San Pablo Burgos, que iguala en triomfs el MoraBanc. Toca espavilar a l’ACB.

David Eudal: “Hem demostrat molt caràcter”

Millor cara de David Eudal al final del partit. El tècnic andorrà va aconseguir trencar la ratxa de tres derrotes consecutives, però va ser en un triomf en una competició que ara per ara fa més nosa que servei. “Estem vius en les dues competicions. Espero que ara els jugadors creguin i que siguin intensos. Aquesta és la manera de guanyar”, va dir Eudal, que va mostrar-se satisfet. “Estic molt content. No ha estat un partit vistós ni alegre, però hem demostrat molt caràcter. Segurament pot ser un exemple per a l’encontre de diumenge a Múrcia. És el camí a seguir”. Eudal no va fer jugar cap minut a Víctor Arteaga i no va ser per problemes físics. “Ha estat per decisió tècnica i ha sortit bé”.
Carles Durán, tècnic del Joventut, es va queixar de la permissivitat arbitral. “En l’últim quart, el MoraBanc no ha jugat a bàsquet. Era WWE”, va opinar.

72- BC MORABANC ANDORRA: Hannah (10), Oriol Paulí (13), Mario Nakic (2), Amine Noua (5) i Moussa Diagne (4) –cinc inicial–; 'Drew' Crawford (9), Miller-McIntyre (11) , Conor Morgan (11), Nacho Llovet (4), Jelínek (3) i Guille Colom (0).

71- JOVENTUT BADALONA: Pau Ribas (6), Feliz (14), Joel Parra (15), Willis (2) i Ante Tomic (12) –cinc inicial–; Birgander (4), Guillem Vives (3), Brodziansky (6), Pep Busquets (0), Brandon Paul (9) i Albert Ventura (0).

PARCIALS: 23-22, 40-41 –descans–; 53-59 i 72-71.

ÀRBITRES: Damir Javor, Robert Vyklicky i Steve Bittner. Eliminats amb cinc faltes personals Moussa Diagne i Miller-McIntyre –BC MoraBanc– i Joel Parra –Joventut Badalona–.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. 1.290 espectadors.