Alfredo Gómez s’imposa a Naturlàndia

J. J. B.

El Gran Premi d’Andorra del Campionat d’Europa va estar marcat en la segona jornada per la superioritat dels guanyadors de les dues categories que entraven en competició a Naturlàndia. El madrileny Alfredo Gómez no va tenir rival a la Rabassa. La primera volta la va concloure sense cap penalització, mentre que en la segona només va sumar 3 punts, per la qual cosa va obtenir el triomf.

El segon calaix del podi el va ocupar el britànic Alexz Wigg amb 10, mentre que l’italià Matteo Grattarola va ser tercer amb 13. El pilot transalpí continua encapçalant la general, ara amb 67 punts, i té al darrere en la classificació a Wigg amb 62, que d’aquesta manera va retallar diferències, i al també britànic Jack Challonera (60). Gómez, subcampió el 2009, és cinquè amb 40, ja que només ha pres part en les proves d’Espanya i d’Andorra.
En la segona jornada també entraven en competició els júniors. Tal com va succeir en la categoria absoluta, hi va haver un clar dominador. Aquest va ser el català Pol Tarrés, que secció a secció ampliava diferències respecte del seu màxim rival, el britànic Jack Sheppard. Tarrés es va imposar amb 11 punts, Sheppard en tenia 32 i l’italià Ismael Catalin, 34. La general continua liderada pel britànic (74), però ara amb només 2 punts d’avantatge per sobre de Tarrés (72). Tercer és el transalpí Giacomo Saleri, amb 60. Només queden dues proves per concloure l’Europeu, a Itàlia i a la República Txeca, per la qual cosa els resultats que s’hi produeixin resoldran el campionat.
Dissabte s’havien disputat la resta de categories. El trial femení, sigui el campionat que sigui, només té un nom, i aquest és el de Laia Sanz. A Sant Julià no va ser cap excepció i la catalana, que ahir va prendre part també en la categoria absoluta i va finalitzar setena, va tornar a demostrar que a dia d’avui no hi ha cap noia que li pugui fer ombra. Es va adjudicar la prova amb només 2 punts de penalització. Les britàniques Joanne Coles i Becky Cook la van acompanyar al podi, amb 20 i 22 punts, respectivament. Sanz encapçala la general amb 40 punts i les dues britàniques estan empatades a 32.
Entre els joves, la competició es va mostrar més igualada. El líder, el gallec Jorge Casales, va sumar el segon triomf de la temporada amb 15 punts. El francès Steven Coquelin va ocupar la segona plaça (20) i el suec Eddie Karlsson, la tercera (22). En el Campionat d’Andorra el guanyador en la categoria vermella, la que presentava més dificultat, va ser Xavi Casas, que va canviar la seva bicicleta habitual per la moto. L’ordinenc va vèncer amb 53 punts, envers dels 55 de Xavier Cristina i dels 60 de Marcel Albós. En blau, el guanyador va ser Francesc Pascuet, mentre que David Prat es va adjudicar la prova en grocs.