Alimenten el somni del Top-16

El Top-16 de l’EuroCup és l’objectiu. El Bàsquet Club MoraBanc el té entre cella i cella i ahir en l’inici de la segona volta va assolir una victòria important per continuar alimentant aquest somni europeu en superar a la pròrroga per 95 a 87 al Galatasaray Istanbul. Això sí, no va poder superar el bàsquet average particular amb els turcs ja que els d’Ertugrul Erdogan es van imposar a Istanbul per 11 punts de diferència. Sigui com sigui, els d’Ibon Navarro continuen tercers empatats a victòries i derrotes amb el Ratiopharm Ulm alemany i es troba a un triomf de l’Estrella Roja i l’AS Mònaco.
La victòria al WiZink Center contra el Reial Madrid va donar al Bàsquet Club MoraBanc una dosi de confiança totalment necessària i això mateix es va demostrar en la posada en escena contra el Galatasaray Istanbul. Els d’Ibon Navarro van mostrar-se intensos en defensa i també inspirats en atac. Quatre punts consecutius de Dylan Ennis van ser el preludi d’un bon primer quart. El joc va ser coral en els primers 10 minuts i el parcial va ser de 19 a 9. L’entrenador dels turcs, Ertugrul Erdogan, va demanar temps mort i els seus jugadors van despertar un xic amb un parcial de 0 a 5 per situar un 23 a 17. La petita ratxa turca la va trencar David Jelínek amb un triple i al final del primer acte 26 a 19.
El partit va estar aturar més de 15 minuts ja que el marcador electrònic va deixar de funcionar i en la represa del segon quart el BC MoraBanc no es va trobar gens còmode a la pista i el Galatasaray ho va aprofitar per apropar-se en un electrònic que ja no funcionava i convertia el partit a l’antiga, és a dir, sense poder visualitzar els punts i les faltes. Els d’Ertugrul Erdogan van fer un parcial d’inici de 0 a 5 per situar un 28 a 24 amb un triple d’Aaron Harrison. El BC MoraBanc continuava sense entrar al partit i el Galatasaray es va apropar a només un punt (33 a 32). El base Tai Webster dominava en la direcció i anotava. Els d’Ibon Navarro, amb un triple de Michele Vitali i dos tirs lliures de Dylan Ennis i Moussa Diagne, van portar un parcial tranquil·litzador (44 a 35). Al descans, el BC MoraBanc dominava per un 46 a 37 i això que la tripleta arbitral no va donar un triple de Rafa Luz sobre la mateixa botzina.
El Galatasaray es va endurir en defensa i va dominar el rebot ofensiu. No hi havia una altra solució per a ells si volien aspirar a la victòria. Els d’Ertugrul Erdogan van aconseguir empatar el partit a 5’51” per finalitzar el tercer quart amb un 51 a 51 per un 2+1 anotat per Tai Webster. Un triple de Dylan Ennis va tornar a endollar als d’Ibon Navarro, però els andorrans no estaven tan encertats en atac com en el primer quart. El Galatasaray va creure en la remuntada, tot i no posar-se per davant en el marcador en cap moment, i van endur-se el parcial del tercer quart per 13 a 21 i deixar un 59 a 58 amb una cistella de Köksal.
El BC MoraBanc i el Galatasaray van plantejar un últim quart a tomba oberta. Màxima igualtat i intercanvi de cops i joc massa boig. En moltes ocasions de pati de col·legi. Una cercavila total. Els turcs van aconseguir posar-se per davant en el marcador amb una cistella d’Arapovic (61 a 62). Un triple d’Andrew Albicy va tallar la ratxa turca (66 a 64), però el partit no tenia dominador definit fins als 2’51” del final quan el BC MoraBanc va agafar una diferència de sis punts (75 a 69). Els d’Ibon Navarro, que els hi va faltar tranquil·litat i molt de cap contra un Galatasaray molt anàrquic que depenia molt de la inspiració ofensiva dels seus nord-americans i també del seu base de Nova Zelanda Tai Webster. L’últim minut de partit va ser una bogeria d’errors i nerviosisme i Tai Webster va forçar la pròrroga en capturar un rebot després d’un tir lliure fallat expressament per Aaron Harrison (77 a 77).
Moussa Diagne és el cor d’aquest equip i ell va ser el millor dels andorrans, però va estar ben secundat per Albicy i un Jelínek que va ser clau en el temps extra. Els andorrans van estar més freds i van saber aprofitar una intencionada a Klobucar i una tècnica a Erdogan per sentenciar en la pròrroga. L’eliminació de Harrison va ser difícil de pair pels turcs i els d’Ibon Navarro van saber aprofitar les seves oportunitats per sentenciar un partit que s’havia complicat a la represa. El proper repte europeu el proper dimecres contra el cuer, el Germani Brescia. El Top-16 s’apropa.

Ibon Navarro: “Una victòria molt important”

Satisfet, però sempre buscant algun punt crític. El tècnic basc del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va mostrar-se satisfet per la tercera victòria a l’EuroCup. “És un triomf molt important i ho és per mantenir-nos vius dins d’un grup molt igualat on han perdut els dos líders, Mònaco i Estrella Roja. Tots els equips tenen opcions de classificar-se i no es decidirà fins l’última jornada”, va indicar. Ibon Navarro va parlar del punt feble del partit. “Hem patit en el rebot ofensiu davant d’un rival que domina aquesta faceta del joc. He vist coses bones en defensa, però no hem controlat el rebot. És cert que ells són molt bons allà”. Com a punt positiu la reacció a manca de cinc minuts. “M’ha agradat la nostra fortalesa mental”.