Andorra, amb un gran Casals, derrota Moldàvia a l’Europeu C

M. S.

El combinat de Jaume Tomàs ha debutat dilluns amb una gran victòria davant de Moldàvia (73-70), una de les favorites al títol, juntament amb Dinamarca, a l’Europeu C que es disputa aquesta setmana a Malta, i deixa ben encaminada la classificació per a les semifinals.

La clau del partit cal buscar-la en un inspiradíssim Rafa Casals, que amb 21 punts i 7 rebots va dominar clarament sota el tauler, i en la gran aportació de Jordi Olcina i Xavi Galera, amb 19 i 12 punts respectivament.
De fet, els homes de Tomàs han sortit en tromba en els dos primers quarts, i amb un joc sòlid i efectiu en atac i una gran defensa van arribar a la mitja part amb 40-26 a l’electrònic.
Al segon temps, els andorrans han abaixat el ritme de joc i la selecció moldava, amb la lliçó ben apresa i variant tàctiques introduïdes pel seu tècnic, va tornar a entrar dins el partit i va aconseguir un parcial de 10 a 22, situant-se a dos punts dels homes de Tomàs (50-48) quan faltaven deu minuts. El darrer quart ha estat el més igualat, però els andorrans han sapigut reaccionar i han mantingut el ritme de joc i l’intercanvi de cistelles fins al 73 a 70 final.
A l’acabament del matx, Tomàs ha mostrat la satisfacció per la victòria aconseguida i el joc mostrat, i ha destacat “el plus en el joc interior” que aporta Casals. El tècnic, que ha recordat que és la segona vegada que s’aconsegueix derrotar Moldàvia, ha destacat la “confiança” que dóna aquesta victòria de cara als enfrontaments amb Gibraltar, dimarts, i Gal·les, dimecres, en què si sumen dues victòries passaran a la final com a primers de grup.
Precisament, en aquest grup A Gibraltar va derrotar ahir Gal·les per 68-58, mentre que en el grup B Dinamarca va confirmar el paper de favorita apallissant Escòcia per 68 a 88.