Andorra perd el partit decisiu i es queda a les portes de superar la fase

En 40 minuts noruecs i andorrans es jugaven el bitllet per superar la ronda. Era un o tot o res. Per la importància de l’enfrontament, el partit va ser intens i hi va haver de tot. Finalment els escandinaus es van imposar (7-3) i van superar la fase preliminar de classificació per a l’Europeu.

Cap dels dos conjunts volia especular. No era dia per fer-ho pel que hi havia en joc, així que es van dedicar a buscar la porteria rival des d’un bon principi, amb els porters Aitor i Nordtun malbaratant qualsevol rematada. Cabinho i Lajaab eren els que es mostraven més actius. Fins que al quart d’hora Valoy feia moure l’electrònic en un xut en què el porter andorrà no va poder fer res per evitar que la pilota s’introduís. El gol va descentrar els de Xavi de la Rosa, que van veure com només 15 segons després Lajaab marcava. Massa càstig pel que s’estava veient. Ludo va provar de retallar distàncies abans d’arribar al descans i els noruecs se’n podrien haver anat als vestidors amb el tercer si Lajaab hagués estat més encertat. Precisament el jugador escandinau i Nuno van ser expulsats per una picabaralla just abans que sonés la botzina que posava fi a la primera part.

En la represa el matx es va tornar a animar després del gol inicial de Jorge, però Valoy va tardar poc més d’un minut a fer el tercer. Tot i l’entrebanc, la selecció ho va seguir intentant, però es va trobar que les coses se li complicaven encara més amb una diana de Sortevik quan faltaven poc més de 10 minuts. Balcells també va ser expulsat en veure la segona targeta groga i després de les ocasions de Reinemo i Johnsen, salvades per Aitor, Egholm transformava el cinquè, que decidia el matx. Ludo va marcar en la següent jugada i sols quedava aferrar-se a l’èpica per remuntar, fins que amb l’equip abocat a l’atac Valoy i Nordtun, en 20 segons, feien dos gols. Cabinho i Ludo van maquillar el resultat al tram final.