Andorra perd però compleix la promesa de donar guerra adjudicant-se un set

Quan jugues amb un rival que és superior hi ha dues maneres d’afrontar el duel. Un és abaixar el braços i donar-se per vençut, i l’altre és batallar per cada punt, sabent que la victòria és un fet poc probable però lluitant fins  a l’últim moment per vendre cara la derrota. I com havia avisat, això és el que va fer la selecció, que va caure en el partit d’anada en la primera ronda del Campionat d’Europa (1-3).

Els hebreus van començar forts, amb un primer parcial de 2-7 que els permetia començar a agafar avantatges, que anirien ampliant fins a adjudicar-se’l. En el segon van tenir menys problemes. Andorra cometia errors en la recepció i a més veia com el rival s’atipava de fer bloquejos, cosa que li va permetre posar-se 1-8. També es feien errades al servei, que ampliaven les diferències. Porras, Salvador i Borrego eren els encarregats de fer els punts per als locals.

Tot va canviar en el tercer parcial. Un bloqueig d’Olivera que materialitzava un parcial de 4-0 tot just començar ja indicava que les coses serien diferents. L’equip israelià va capgirar l’electrònic (7-8) i va agafar un màxim avantatge de 10-15, però la bona defensa andorrana va fer que el marcador s’anés ajustant. La sortida de Castillo va permetre posar l’empat (21-21), cosa que va provocar que el tècnic visitant hagués de demanar temps mort per fer veure als seus jugadors el que estava passant.

I Castillo va continuar fent punts, aquest cop de servei. El primer punt de set el va errar Borrego, que enviava el servei a la xarxa. Però Salvador primer i Folguera després, amb un bloqueig, permetien als andorrans sumar el set. El primer punt del quart set va ser extremament disputat. Va ser per als hebreus, que van guanyar confiança i no van permetre que saltés la sorpresa. Es van  arribar a posar 7-17, que va ser definitiu per adjudicar-se el partit.

El seleccionador andorrà, Adrián Garrido, va admetre que és tota una fita haver guanyat un set a un conjunt de nivell com és l’israelià. “Hem cregut en el que hem estat treballant”, va assegurar després del matx. “L’equip ho ha passat malament en certs moments”, perquè “alguns moments hem estat tensos, ja que es juga a una altra velocitat”, va admetre. Amb aquest resultat espera que “seguim creixent com a selecció”.

Per la seva part, el capità, Javi Borrego, va indicar que el rival “juga a un nivell més alt que el nostre” i que Andorra va fer “errades no forçades. Les cometem pels nervis”. Però, tot i així, va assegurar que pel joc mostrat “ha estat una bona experiència”. Salvador va ser el màxim anotador del partit amb 17 punts.