Andorra s’enfonsa en la segona part i s'acomiada amb una golejada

J.J.B

El futbol moltes vegades és injust, i la selecció ho va patir en el comiat de la fase mundialista. El joc que moltes vegades hem demanat no va tenir premi, i s’hi va sumar el desgast en la darrera mitja hora. Ucraïna, amb una victòria exagerada, entra així en la repesca per optar a ser un dels escollits per al Mundial de Sud-àfrica.

El plantejament andorrà va ser atrevit, fent debutar Maneiro  en l’absoluta com a lateral, que es convertia en el tercer titular sub-21 sobre el camp, juntament amb Vales i Cristian. Per Rodrigo, els enfrontaments amb els grans equips són una bona ocasió perquè els joves s’estrenin, ja que a Croàcia van jugar per primera vegada Vales i Víctor Rodríguez, i Cristian ho va fer a Kíev el mes passat.
Fernando Silva, com a Ucraïna, va tornar al centre de la defensa, que en aquesta ocasió estava formada per una línia de 4, amb dos pivots al davant. Juli Sánchez, que tornava al combinat nacional després d’algunes convocatòries sense ser-hi, era el jugador més avançat. Andorra va jugar com feia temps que no la vèiem. Tot i trobar-se amb noms importants al davant, va disposar d’ocasions i les transicions cap al davant es feien amb passades curtes, i a més va aprofitar les bandes amb intel·ligència.
Nazarenko va ser el primer d’intentar superar Gomes amb un xut de falta des del lateral de l’àrea, però es va trobar amb el porter ben col·locat, rebutjant amb els punys. Al quart d’hora, en un córner tret per Manolo Jiménez intentant sorprendre, Kobin va treure amb el cap la pilota al primer pal. Andorra es podria haver avançat en el minut 19, quan una rematada de Cristian des del costat de l’àrea se li va escapar a Piatov, però va reaccionar i va blocar l’esfèrica sobre la mateixa línia de gol.

El que podria haver significat l’1-0 es va convertir en el 0-1. Shevchenko, sempre amb la canya a punt, va aprofitar un rebot dins l’àrea per inaugurar el marcador. El resultat en contra no va endarrerir la tricolor, que ho va seguir intentant, però les oportunitats van ser per al rival. Yarmolenko no va arribar per pèls a una centrada de Gusiev, quan tenia la porteria buida. Després va ser Milevskiy, que a la sortida d’un córner va rematar de cap massa creuat. Ja a les acaballes, un malentès entre Kobin i Piatov per recollir una pilota sense perill el va aprofitar Juli Sánchez per colar-se entremig, que va xutar, però el porter va ser ràpid per tocar suficientment el cuir i enviar-lo a córner.
El segon temps va seguir en la mateixa línia, si més no en els primers 15 minuts, però amb els ucraïnesos més incisius fins que va arribar el gol de Gusiev. Primer a les botes de Rakitskiy, amb un xut que va fregar el pal de José Antonio quan tot semblava que, en comptes de xutar, centraria. L’avís del que acabaria passant es va produir en el minut 59, amb un cop de cap de Milevskiy a la sortida d’un córner que José Antonio va aturar amb problemes. I només un minut després Gusiev va trencar el fora de joc per quedar-se sol davant el porter i superar-lo.
El tercer gol ucraïnès va ser obra de Lima. Nazarenko va treure una falta i el defensa del Bellinzona va posar el cap, molestat per jugadors, i va dirigir l’esfèrica cap al costat erroni. Aquest gol va fer massa mal, i s’hi va sumar el desgast acumulat fins llavors, cosa que va comportar rebre tres gols en tan sols 4 minuts. Primer per mediació de Rakitskiy. Es va atrevir a rematar des de 35 metres i la pilota es va colar per tot l’escaire.
Defensivament es van cometre dos errors que van ser letals, en deixar Seleznov i Yarmolenko sols davant José Antonio, que no va poder fer res en les seves rematades. El primer el va superar per dalt i el segon, per baix. En el temps afegit, Gabi Riera va tenir l’única ocasió local de la segona part, però no va posar bé la bota i el xut es va escapar massa alt. Massa càstig per a Andorra, que no va merèixer rebre mitja dotzena de gols davant la seva afició.