El BC MoraBanc va dedicar el triomf a Hamburg al 'fisio' David de Toro. Foto: Twitter BC MoraBanc Andorra
‘Tunde’ Olumuyiwa, que va anotar 6 punts, va capturar 4 rebots i va fer un tap. Va tornar a marcar territori a Hamburg.Foto: Marvin Contessi

Aquest és el camí a seguir

V. D.
A Europa existeix una ciutat que destaca pels seus ponts. Assentada sobre tres rius: l’Elba, l’Alster i el Billey i més de 2.400 ponts. Molts més dels que hi ha a Amsterdam i Venècia. El BC MoraBanc Andorra entre pont i pont ja sap quin és el camí a seguir. Tercera victòria consecutiva, dues d’EuroCup i una de Lliga ACB, i el joc i les sensacions ja són millors. Els d’Ibon Navarro es van imposar, amb més patiments dels previstos, ja que guanyava al tercer quart per 15 punts de diferència, a l’Hamburg Towers per 91 a 97. Un partit divertit per al públic i els aficionats, però no tant per a un entrenador com és Ibon Navarro, a qui li encanta que els seus equips apostin per la defensa i deixar els rivals secs en l’anotació. Aquesta vegada, els andorrans es van adaptar i ja sumen dues victòries després d’un gran partit de Codi Miller-McIntyre, amb 17 punts, 11 assistències i 23 de valoració i va estar ben secundat per Drew Crawford. L’aler nord-americà comença a ser aquell jugador que va enlluernar en la pretemporada i va anotar 21 punts amb 4 de 7 en triples, va capturar 7 rebots i va valorar 22.
L’estil d’Hamburg Towers, amb poques possessions, moltíssima velocitat i agressivitat defensiva, estava ben interioritzat en el BC MoraBanc Andorra. El guió del partit estava més que estudiat i es va fer evident des de bon inici. El matx va ser bonic per a l’espectador. Sense cap tipus de treva. Els de Navarro van dominar en els primers minuts fins al 7 a 13 inicial. En els alemanys destacava el pivot nigerià Eddy Edigin (5 punts dels primers set del seu equip) i per part andorrana, qui començava a mostrar que aquest seria el seu partit va ser l’aler serbi Mario Nakic. Un parcial de 6 a 1, amb un 2+1 de Kotsar i un triple de Homesley van apropar els locals amb un 13 a 14. La inspiració d’Amine Noua i també la classe de Codi Miller-McIntyre va trencar el parcial dels de Pedro Calles. L’entrada a pista de Ray McCallum Jr., exbase d’Unicaja Màlaga, va ser clau en la remuntada de l’Hamburg. Va anotar dos triples consecutius i també un 2+1 de Homesley van certificar un parcial de 9 a 0 per deixar el 26 a 23. Crawford va tancar el primer quart amb una igualtat màxima: el 26 a 25.
El segon quart va començar amb un intercanvi de cops fins que va voler Clevin Hannah. El base va anotar dos triples consecutius per deixar el 43 a 51. A més a més, Drew Crawford el va acompanyar amb un i van trencar la igualtat per arribar al descans amb un 47 a 54 i 29 punts en deu minuts amb quatre triples. Qui més va destacar en aquests dos primers quarts van ser Codi Miller-McIntyre, amb 9 punts i 5 assistències, i Mario Nakic, amb 11 punts, 6 rebots i 17 de valoració.
A la represa, la inspiració de Drew Crawford, amb tres triples gairebé de consecutius, va portar el BC MoraBanc a guanyar per 15 punts de diferència (53 a 68). A partir de llavors, els de Navarro van desconnectar de manera totalment incomprensible i van rebre un parcial de 14 a 3 que va situar un 68 a 71. Una bomba de Hannah sobre la botzina va tancar el tercer quart per al 68 a 73.
En l’últim quart va continuar el domini dels de Pedro Calles, que va arribar a apropar-se a un punt (79 a 80). Dos triples consecutius de Jelínek van donar aire, però una falta antiesportiva de Víctor Arteaga va ressuscitar l’Hamburg Towers. Del  85 a 86 es va passar al 85 a 93 amb un parcial de 0 a 7. Codi Miller-McIntyre va tornar a liderar l’equip quan el partit es va posar més lleig. Quatre punts consecutius de Homesley a 34” van situar el 89 a 93. Novament va aparèixer Hannah, que va liquidar la segona victòria a l’EuroCup.

91- HAMBURG TOWERS: Jaylon Brown (2), Hollatz (5), Hinrichs (0), Christen (7) i Eddy Edigin (9) –cinc inicial–; Kotsar (16), Homesley (22), Max DiLeo (4), Ray McCallum Jr. (17), Meisner (8) y 'Zach' Brown (1).

97- BC MORABANC ANDORRA: Hannah (13), Oriol Paulí (3), Mario Nakic (11), Amine Noua (9) i Víctor Arteaga (2) –cinc inicial–; Moussa Diagne (0), Miller-McIntyre (17), Jelínek (10), 'Drew' Crawford (21), 'Tunde' (6) i Conor Morgan (5).

ÀRBITRES: Seffi Shemmesh, Marko Juras i Stanislav Valeev. Sense eliminats.

PARCIALS: 26-25, 47-54 –descans–; 68-73 i 91-97.

LLOC: Edel-optics.d'Arena de Wilhelmsburg (Hamburg). 838 espectadors.