Arnau Solé s’imposa de nou a Sorteny i Guy Díaz s’acosta a guanyar el títol

La quarta prova del Campionat d’Andorra de contrarellotge individual va tenir Arnau Solé com a guanyador altra vegada a Sorteny. A finals de mes, en la darrera cita del calendari, Guy Díaz i David Albós es jugaran mà a mà el títol de campió nacional.

La prova entre Ordino i Sorteny, organitzada per l’Agrupació Ciclista Andorrana, tenia un recorregut de 12 quilòmetres i va comptar només amb la participació de 29 corredors tot i les bones condicions meteorològiques que hi havia. Solé va demostrar que aquesta cursa li va bé i va repetir la victòria que va assolir l’any passat, imposant-se amb un crono de 26.31,719 minuts. El corredor català, un habitual del campionat, continua demostrant el seu potencial, ja que també havia vençut en la segona cita, entre Ordino i el coll d’Ordino. La segona posició la va ocupar Guillem Muñoz amb 26.39,718 i la tercera, Albós (27.14,680). Guy Díaz es va quedar a les portes de les places de podi, sent quart amb 28.26,258.

Els dos andorrans es decidiran el títol en la cinquena i última prova del Nacional de contrarellotge, el 29 de setembre entre Sant Julià de Lòria i Fontaneda, organitzada per l’Sprint Club d’Andorra i que consta d’un itinerari de 6 quilòmetres, el més curt d’aquesta edició del campionat. Tot i que Albós encapçala la classificació, Díaz és qui depèn de si mateix per proclamar-se campió, ja que de les cinc proves de què consta el calendari, quan es completi es treu el pitjor resultat, així que són computables quatre curses. Albós, guanyador de les últimes edicions del campionat, les ha disputat totes fins ara i no ha baixat mai del podi, amb un segon lloc i tres tercers. Díaz només ha participat en dues, adjudicant-se la primera entre Sant Julià de Lòria i Naturlàndia, i la tercera entre Llorts i la coma d’Arcalís.

Pel que fa a les categories a Sorteny, Solé va ser el vencedor de la de sèniors i elit, mentre que Muñoz de la de màster 30. En veterans 40, primer va ser Mariano Hugo Apostólico amb 39.40,898 i en el de 50, Philippe Port amb 33.19,294. Entre els més joves els guanyadors van ser, en cadet, Joel Ponce (32.54,421), i, en júnior, Louis Chavanes (29.29,487). En fèmines només hi va haver una corredora, Aida Fàbrega, que va finalitzar amb 37.10,255.