Wade Baldwin IV, base nord-americà del Bitci Baskonia, va anotar la cistella decisiva que va noquejar el BC MoraBanc.

Baldwin IV aprofita l’últim regal

Víctor Duaso / Foto: Albert Martín
En diuen petits detalls, però també se li pot dir d’altres maneres més sagnants. A Wade Baldwin IV, base nord-americà de Bitci Baskonia, el van fitxar per a aquestes coses. Amb Dusko Ivanovic tenia una pèssima relació i no va rendir, i amb Neven Spahija se sent important. Tant que està demostrant el perquè del seu fitxatge. És un jugador de moments calents. No s’arronsa. Ni tampoc té vergonya. A la Lliga ACB tothom el coneix. Saben que pot decidir un partit ell sol. Al segon quart, quan anaven maldades per als vitorians, va anotar 12 punts i a 3”6 per al final i amb 78 a 77 favorable al BC MoraBanc va anotar la cistella decisiva. Tothom sabia que anava a ser ell. Va anotar marxant de la defensa d’Oriol Paulí i davant de Nacho Llovet. El partit del Bitci Baskonia va ser dolent o el següent. Els d’Ibon Navarro van jugar com mai, sobretot duran el primer quart, i van perdre, com està sempre últimament. Quarta derrota consecutiva i més després de no saber aprofitar un últim atac. Va treure de fons, el jugador més inspirat ahir dels andorrans, Codi Miller-McIntyre. Era evident que la pilota anava cap a Clevin Hannah. Quasi tot el Baskonia va anar cap a ell per no deixar-lo llançar i va assistir a Nacho Llovet. Va fallar tot sol davant de l’ampolla. Petits detalls o cosetes més cruels. Un està acostumat a decidir partits i l’altre no tant.
El BC MoraBanc va jugar els millors 10 minuts de la temporada a repetir els errors al segon quart. Els d’Ibon Navarro, que des de fa dies que estan jugant amb foc i fent malabars sobre un filferro, van sortir a la pista amb les idees molt clares. Durs i solidaris a nivell defensiu i també amb inspiració i sense complexos en atac. Ibon Navarro va guanyar la partida al primer quart a un dels seus mestres: Neven Spahija. Els vitorians es van enganxar a la teranyina creada per Navarro i el parcial en els dos primers minuts va servir per marcar terreny i amb el 8 a 3, Spahija va demanar temps mort. El Bitci Baskonia va jugar amb les idees congelades i no van saber aturar Codi Miller-McIntyre (9 punts) ni tampoc Moussa Diagne (7 punts amb triple inclòs). El MoraBanc va arribar a guanyar de 15 (28 a 13). Tres tirs lliures convertits per Nakic van tancar un primer acte espectacular amb el 31 a 18.
I després no hi va haver continuïtat. Del 35 a 20 es va passar al 42 a 38 al descans. El parcial va ser de 5 a 18 amb un encertat Baldwin, que va anotar 12 punts. Els interiors Moussa Diagne i Tunde Olumuyiwa es van carregar amb tres faltes personals. Els d’Ibon Navarro es van oblidar de l’atac i també de defensar. Van tornar a oferir defectes passats i el Baskonia ho va aprofitar per tornar al partit. Dos punts d’Arteaga, que va jugar els seus primers minuts del partit al final del segon quart, van deixar el 42 a 38.
En el tercer i últim quart, els de Spahija van dominar el partit a través de la defensa i l’encert anotador de Baldwin IV i també els triples decisius de Kurucs. Els de Navarro van resistir fins al final per la inspiració de Miller-McIntyre. La renda de 16 punts quedarà en una mera anècdota. Les decisions del final també seran recordades i l’equip està en una dinàmica massa perillosa. Situació molt i molt delicada.

Ibon Navarro: “Aquesta derrota ens fa mal. Hem fet coses bé i hem perdut per petits detalls”

Neven Spahija, un dels mestres d’Ibon Navarro en els seus inicis, va lloar el BC MoraBanc amb aquestes paraules. “Ha guanyat el pitjor equip a dins de la pista. Ibon Navarro, que és el meu amic, ha fet tot el possible per guanyar aquest partit”. Això sí, a Navarro poc li consolen aquestes paraules. “Aquesta derrota ens fa mal perquè l’equip ha fet coses bé, però hem perdut pels petits detalls”. I aquí va lloar la qualitat individual d’alguns jugadors del Bitci Baskonia. I això que el BC MoraBanc va tenir el millor a dins de la pista: Codi Miller-McIntyre, amb 25 punts, 10 assistències i 29 de valoració. “Al final ha sortit la qualitat individual i tampoc la sort ens ha somrigut. Això sí, em prenc aquesta derrota com un senyal de com ho podem fer per tornar a guanyar”. Sobre les paraules de Neven Spahija, Navarro va ser irònic. “Que més dona que hagi merescut guanyar? Han guanyat ells. A la classificació no hi ha cap asterisc per dir qui ha estat millor. A més a més quan tens jugadors d’aquesta qualitat és normal”. I també va parlar de l’última jugada. “Teníem l’opció de Codi i Hannah. Ha rebut Clevin i després d’uns bloquejos s’ha quedat sol Nacho Llovet. Era un bon tir, però no l’hem ficat”, va analitzar. El pròxim partit serà dimecres i contra el Loko Kuban.

78- BC MORABANC ANDORRA: Miller-McIntyre (25), Oriol Paulí (6), 'Drew' Crawford (6), Conor Morgan (8) i Moussa Diagne (7) –cinc inicial–; 'Tunde' (3), Hannah (10), Mario Nakic (3), Nacho Llovet (3) i Víctor Arteaga (7).

79- BITCI BASKONIA: Baldwin IV (22), Giedraitis (8), Alec Peters (12), Fontecchio (8) i Enoch (2) –cinc inicial–; Jayson Granger (3), Costello (10), Arturs Kurucs (12) i Sedekerskis (2).

ÀRBITRES: Òscar Perea, Javier Torres i Iyán González. Eliminat per cinc faltes 'Tunde' –BC MoraBanc Andorra–.

PARCIALS: 31-18, 42-38 –descans–; 65-62 i 78-79.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. 1.643 espectadors.