Bernadó i Sanza pugen al podi en els 5.000 metres

J. J. B.

Passen els anys però el nivell de Toni Bernadó i Marcos Sanza als Jocs dels Petits Estats no decau. Són un valor segur i en els 5.000 metres ho van tornar a demostrar, adjudicant-se la plata i el bronze, respectivament.

La cursa va tenir un ritme massa lent per als nostres atletes, cosa que provocava que Bernadó hagués de fer rutllar el grup. Una greu errada del responsable de comptabilitzar les voltes va provocar que se’n comptés una més de les que en realitat se’n sumaven, fins que el director tècnic de la Federació Andorrana d’Atletisme, Abraham Férriz, ho va indicar als jutges, que van avisar els corredors, que ja ho tenien en compte. Tot i així, la campana no va sonar al darrer pas per meta.
El luxemburguès Pol Mellina va atacar i agafar una diferència que li valdria la medalla d’or, amb un temps de 14.42,20 minuts. Bernadó estava més pendent dels corredors d’origen africà i el luxemburguès se li va escapar, però va poder mantenir el segon lloc per penjar-se la plata amb un registre de 14.46,15. Sanza va fer un esprint espectacular en la recta final per superar el xipriota Kassahun Jebel Ahmed, nascut a Etiòpia. Va concloure amb 14.50,24. Bernadó va quedar satisfet per la medalla, encara que “sempre penses que pots guanyar”, i l’hauria afavorit més que “la cursa hagués estat més ràpida, perquè ha estat massa lenta”.
Un altre que sortia amb opcions de medalla era Víctor Martínez, en la final dels 800 metres. Sortia amb una contractura a l’isquiotibial de la cama dreta, però tot i així se sentia amb forces per arribar al podi. El que ningú es podia esperar és que en la primera recta un rival el tirés a terra, cosa que el va obligar a retirar-se i li va provocar contusions a l’espatlla i la cama.
En els 10.000 metres femenins Sílvia Felipo va concloure sisena, amb un crono de 37.49,28. El triomf va ser per a la montenegrina Sladana Perunovic (36.00,48).
Als 800 metres Laia Isús també va finalitzar en el sisè lloc (2.38,22), en una prova guanyada per la xipriota Meropi Panagiotou amb 2.10,52. En les sèries classificatòries dels 100 m, Mikel de Sa Gomes va ser quart de la seva, amb 11,32 segons. I en la final del salt d’alçada, Claudia Guri va acabar sisena, la darrera plaça, després de no haver pogut fer cap salt correcte en els tres intents de què va disposar. Els atletes tenen avui jornada d’entrenaments, per reenganxar-se demà a la competició.