L'FC Andorra manté la il·lusió per classificar-se pel 'play-off'. Foto: Facundo Santana
Carlos Martínez va sentenciar amb el 3 a 1 al minut 83 i va marcar el seu 101è gol a segona divisió B espanyola.Foto: Facundo Santana

A buscar la carambola perfecta

Tocarà jugar a billar a l’última jornada de la segona fase. L’FC Andorra haurà de buscar la carambola perfecta. No depèn d’ell mateix per classificar-se peral play-off extremeny per aspirar a l’ascens a segona divisió A espanyola. Els d’Eder Sarabia necessitaran diumenge a El Collao l’Alcoià i tindran un altre ull al partit de l’Estadi Can Misses entre l’UD Ibiza-Eivissa i el Nàstic Tarragona. Una derrota dels de Toni Seligrat acompanyada d’una victòria tricolor donaria la classificació als tricolors com a tercers classificats. I tot després de salvar el primer match-ball. L’FC Andorra es va imposar per 3 a 1 al Vila-real B i el Gimnàstic Tarragona també va vèncer per 1 a 0 l’Alcoià. Per tant, dos punts més tenen els tarragonins. Ja estan classificats els eivissencs i ahir l’FC Barcelona B. Això sí, en cas de derrota l’FC Andorra podria passar com a millor quart. Calahorra també és un dels millors quarts amb els mateixos punts, però amb tres gols més.
Com una final. Bàsicament així s’ho van prendre. L’FC Andorra, que ja no depèn d’ell mateix per classificar-se per al play-off per l’ascens a segona divisió A espanyola, necessitava guanyar i així ho va fer. Ara només li toca esperar una ensopegada del Gimnàstic Tarragona, ja que l’FC Barcelona B es va classificar ahir en vèncer per x a x l’UD Ibiza-Eivissa.
Els d’Eder Sarabia van sortir a Prada de Moles amb la clara intenció d’imposar el seu estil de joc. Toc i més toc. El Vila-real B no s’hi jugava absolutament res, però alguns dels joves jugadors groguets tenen suficient talent com per amargar la tarda a algú. Al minut 10 va arribar la primera oportunitat dels tricolors i va ser amb un intent de gol olímpic de Martí Riverola que va refusar el porter Marc Vidal des de la creueta del primer pal. Un minut després ho va provar amb una boleia Carlos Martínez, tot i així, la pilota va anar cap a fora. Els de Miguel Álvarez van gaudir d’una oportunitat i va ser gràcies a una jugada individual d’Álex Millán que va marxar en velocitat d’Adrià Vilanova i el seu xut ras al primer pal el va aturar Nico Ratti.
L’1 a 0 no va trigar a arribar i va ser treient brillantor de la pissarra d’Eder Sarabia. També és cert que va ser amb un córner clàssic tret per Rubén Bover, pentinat al primer pal per Carlos Martínez i rematat al segon pal per Víctor Casadesús.
L’FC Andorra va entregar la pilota o, millor dit, el Vila·real B es va fer amb l’esfèrica i va passar a dominar. Al minut 32, Sergio Lozano ho va provar amb una boleia que va anar a l’exterior de la xarxa després d’un refús defectuós de Martí Riverola. Quatre minuts després, l’exmigcampista del Barça  va salvar un xut al punt de penal de Sergio Lozano. Aquesta ocasió va despertar l’equip tricolor i va tornar a dominar sota una intensa pluja. Primer amb un xut des de la cantonada de l’àrea gran de Rubén Bover i la pilota va picar al travesser. Víctor Casadesús va començar a fer mal entre línias i una passada seva la va estar a punt d’aprofitar Rubén Bover, però Marc Vidal va aturar el seu xut ras. Al límit del descans, Martí Riverola va poder marcar el 2 a 0, tot i així, no va encertar en el seu remat.

CARLOS, ‘CENTENARI’
Al minut 45, una centrada de Pau Martínez per la dreta va suposar el remat de boleia de Carlos Martínez que Dela va refusar amb la mà. L’àrbitre Miguel Sesma Espinosa va xiular penal i Carlos Martínez el va marcar. Aquest és el gol número 100 del davanter mataroní a segona divisió B espanyola. Desglosats són aquests: quatre amb la Gramanet, 27 amb la UE Olot, 35 amb el Vila-real B, 19 amb l’Hércules i 15 amb l’FC Andorra.

RATTI HO SALVA QUASI TOT
Miguel Álvarez, un mític entrenador de les banquetes catalanes, va decidir agitar la coctelera. Per tant, va realitzar fins a quatre canvis. No estava gens content amb tot el que va passar durant els primers 45 minuts. Van quedar-se als vestidors Edu Adell, el coreà Ahn, l’argentí Juan Agüero i Arana. Van entrar al terreny de joc, sota una intensa pluja, Dani Tasende, Carlos Adriano, Antonio Pacheco i Haissem Hassan. Els canvis van donar el cop d’efecte desitjat per als groguets. Va avisar només començar amb un xut llunyà ras d’Andrei Ratiu que va aturar Nico Ratti. Després va arribar una espectacular aturada de Nico Ratti refusant un xut llunyà d’Álex Millán. Un cop fet el primer avís va arribar el 2 a 1 i va ser amb un gol del francès Haissem Hassan. Aquesta vegada va ser amb una jugada de pissarra de Miguel Álvarez. Falta treta per Sergio Lozano cap a Álex Millán i la seva passada la va prolongar de taló Carlos Adriano per assistir Hassan, que no va fallar.
Només marcar el 2 a 1, Eder Sarabia va treure Gaffoor i va ordenar defensa de tres centrals, però el Vila-real B continuava dominant i Nico Ratti es va convertir en el jugador decisiu del partit amb les seves aturades. Primer va salvar un u contra u d’Álex Millán i després va fer el mateix davant el davanter del Vila-real B. Com els groguets van perdonar va arribar el gol de la sentència i va ser amb el segon de Carlos Martínez. Va marcar amb un gol totalment contrari a la idea d’Eder Sarabia, és a dir, al contracop. El mataroní va fer bona una passada llarga i va superar per sota de les cames Marc Vidal. Ara ja toca pensar en la carambola perfecta. La derrota a Eivissa pot fer un xic de mal.

FC ANDORRA: Nico Ratti, Miguel Loureiro, Adrià Vilanova, Álex Pastor, Martí Vilà, Rai Marchán (Marc Pedraza, 85'), Martí Riverola (Sergi Serrano, 85'), Rubén Bover, Pau Martínez (Gaffoor, 63'), Víctor Casadesús (Rubén Enri, 76') i Carlos Martínez.

VILA·REAL B: Marc Vidal, Andrei Ratiu, Vadik Murria, 'Dela', Edu Adell (Dani Tasende, 46'), Ros (Víctor Narro, 76'), Sergio Lozano, Ahn (Carlo Adriano, 46'), Juan Agüero (Pacheco, 46'), Arana (Hassan, 46') i Álex Millán.

ÀRBITRE: Miguel Sesma Espinosa (Logronyo). Grogues a Martí Riverola –FC Andorra– i 'Dela', el tècnic Miguel Álvarez i Vadik Murria –Vila·real B–.

GOLS: 1-0 Víctor Casadesús (14') i 2-0 Carlos Martínez, de penal (43') –descans–; 2-1 Hassan (61') i 3-1 Carlos Martínez (83').

LLOC: Prada de Moles d'Encamp. 900 espectadors.