Els jugadors celebren el 0 a 1 de 'Berto' Rosas contra Liechtenstein.
‘Berto’ Rosas, davanter de l’FC Andorra cedit a l’Utebo, va marcar l’1 a 0 amb un remat de cap a centrada d’Álex Martínez.

Camí de ‘Rosas’ a Vaduz

V. D. / Foto: Xavi Miró / FAF
Camí de Rosas contra Liechtenstein en aquesta UEFA Nations League. La selecció d’Andorra va complir amb el paper de favorit –quasi mai té aquesta etiqueta– i va sumar la segona victòria en aquesta competició, les dues contra el mateix combinat. Els de Koldo Alvarez de Eulate també acumulen set triomfs oficials i afegeixen la segona victòria oficial lluny del Principat. I tot després de vèncer per 0 a 2 la selecció que no té lliga pròpia i que té com a màxim representant, a nivell de clubs, el Vaduz, que disputa la segona divisió suïssa i que està jugant la UEFA Conference League.
A Andorra no li va caldre ahir tenir la possessió de la pilota per fer mal a Liechtenstein. De fet, els de Martin Stocklasa van tenir més possessió però no van saber què fer amb el que és més important: l’esfèrica. A més a més, els locals van rebre un cop dur, ja que en la primera aproximació van encaixar el 0 a 1. Al minut 4, Max Llovera va robar la pilota al mig del camp, li va passar a Joan Cervós i aquest a Álex Martínez. L’extrem de l’Atlètic Club Escaldes va enviar una mil·limètrica centrada des de l’esquerra i Berto Rosas de cap i totalment sol va batre el porter Benjamin Büchel. Massa fàcil.
Els de Koldo Alvarez de Eulate van celebrar molt el gol, tot i que el tècnic, des de la banda, va demanar tranquil·litat. Al minut 19 va arribar la segona oportunitat clara de gol. Marc Pujol va assistir Álex Martínez, però l’extrem format a l’FC Andorra va xutar amb l’exterior a fora quan estava amb una posició còmoda per anotar.
De Liechtenstein cap notícia. Només entrades fortes i tres grogues. Algunes d’elles a fora de temps per marcar territori. I només un avís després d’una pèrdua d’Àlex Martínez que va solucionar amb un refús Max Llovera abans que rematés de cap Nicolas Hasler.
Tan descontent estava el seleccionador local que va canviar tres jugadors d’una tacada. Va deixar a la banqueta Frommelt, Meier i Lukas Graber per donar entrada a Fabio Wolfinger, Andrin Netzer i Ridvan Kardesoglu.
El combinat andorrà no va abandonar el guió, i només començar Marc Pujol va enviar una boleia als núvols de Vaduz. Al minut 63, Joan Cervós va estar a punt de marcar el 0 a 2 amb un xut creuat i ras que va refusar Benjamin Büchel. En el córner d’aquesta jugada, Marc Pujol va centrar i Álex Martínez va rematar de cap i en planxa, però la pilota es va estavellar al travesser exterior. Dos minuts després, debut oficial de Kiko Pomares. El jugador de l’FC Jove Español San Vicente, de 24 anys, ja va jugar dos amistosos amb l’absoluta i va entrar al terreny de joc per l’incombustible Marc Pujol.
Al minut 69, Liechtenstein va avisar Andorra que si es relaxava ho podia pagar car, però l’u contra u de Hasler, que va refusar Iker Alvarez de Eulate, va quedar anul·lat per fora de joc. I deu minuts després va arribar la sentència. Iker va enviar una pilota des de la seva pròpia porteria, Víctor Bernat va intentar pentinar-la, però Jens Hofer la va tocar i l’esfèrica va caure als peus de Joan Cervós, que amb xut creuat va batre Benjamin Büchel. A tres minuts del final, els mateixos protagonistes es van tornar a trobar, però el porter del Vaduz va salvar el 0 a 3 amb el cos.
La selecció tanca diumenge la UEFA Nations League rebent diumenge (15 hores) Letònia. El líder de la Lliga D Grup 1 necessita la victòria després de perdre ahir contra Moldàvia per 1 a 2. L’ascens a la Lliga C està en joc. Això sí, els de Koldo Alvarez de Eulate buscaran sumar un o tres punts més per tancar amb el millor regust de boca possible aquesta competició. Letònia no és Liechtenstein i caldrà aplicar-se molt més.
De moment, el camí de Rosas en la Nations League només està sent contra Liechtenstein, una selecció molt i molt inferior a Andorra.

Koldo: “No hem tingut la pilota tant com volíem”

Satisfet però autocrític. Koldo Alvarez de Eulate, seleccionador d’Andorra, va analitzar d’aquesta manera el triomf contra Liechtenstein. “Un partit que potser no ha anat per on volíem. No hem tingut la pilota tant com haguéssim volgut. Quan no l’hem tinguda hem sabut patir i corregir”, va  analitzar el tècnic, que va lloar el tram final de la segona part. “Hem estat millor en aquesta fase del partit. Estic molt content per la victòria”.
També va parlar bé de Liechtenstein. “Ens ha vingut a pressionar més que en el partit de l’anada i hem tingut més problemes per superar aquesta pressió. Ells saben molt bé les seves virtuts i els seus punts forts i els han intentat explotar. Al primer temps han trobat passades interiors que semblava que ens generaven ansietat, però després no acabaven en perill real. Hem sabut fer bé el que tocava i hem defensat millor”, va concloure Koldo.

0- LIECHTENSTEIN: Benjamin Büchel, Lukas Graber (Netzer, 46'), Hofer, Malin, Traber, Göppel, Frommelt (Fabio Wolfinger, 46'), Lüchinger (Marco Wolfinger, 76'), Hasler, Meier (Kardesoglu, 46') i Gassner.

2- ANDORRA: Iker, Txus Rubio, Max Llovera, Alavedra, Joan Cervós, Marc Vales (Márcio Vieira, 82'), Xavi Vieira (Marc Rebés, 76'), Álex Martínez, 'Cucu' (Víctor Bernat, 76'), 'Berto' Rosas (Jordi Rubio, 82') i Marc Pujol (Kiko Pomares, 65').

ÀRBITRE: Juxhin Xhaja (Albània). Grogues a Lüchinger, Frommelt, Meier i Malin –Liechtenstein– i Álex Martínez, Marc Vales i Joan Cervós –Andorra–.

GOLS: 0-1 'Berto' Rosas (4') –descans– i 0-2 Joan Cervós (79').

LLOC: Rheinpark Stadion de Vaduz. 914 espectadors.