Campió per sisè any consecutiu

V. D.
Hegemonia total. El Vall Banc FC Santa Coloma va sumar ahir la seva sisena lliga consecutiva i representarà el futbol del país a la primera prèvia de la Champions League. Aquesta vegada no estava a la banqueta Richard Imbernón –el gran culpable de les últimes cinc lligues consecutives– sinó que hi havia el tècnic català Marc Rodríguez Rebull. Després d’una temporada farcida d’alts i baixos i mil i un problemes, els colomencs necessitaven sumar els tres punts per conquerir la lliga Multisegur Assegurances. La UE Sant Julià, el seu rival ahir, tenia suficient amb l’empat per trencar l’hegemonia colomenca, però va acabant cedint per 3 a 1 i es va quedar amb la mel als llavis en un projecte ambiciós. Sigui com sigui, disputaran la prèvia de l’Europa League i el Vall Banc FC Santa Coloma diumenge vinent podria conquerir el doblet amb el títol de la Copa Constitució.
El partit d’ahir, corresponent a l’última jornada del play-off pel títol, la UE Sant Julià es va avançar al minut 2 amb un gol de penal de Luis Blanco. L’àrbitre català, Albelda Bárcena, va xiular el primer penal de la tarda per unes suposades mans de Chus Sosa després de tallar una centrada per la dreta de Jonny Vinasco. Amb aquest gol, la UE Sant Julià s’apropava al títol.
Els de Marc Rodríguez Rebull van reaccionar liderats per l’habilidós Loren Burón. La primera aproximació colomenca va ser amb un cop de cap de Robert Ramos que va aturar sense problemes l’internacional Ferran Pol. Tot seguit, Loren Burón rematava a la xarxa protectora de darrere de la porteria després de combinar amb Chus Sosa. Al minut 16, Joel Méndez va tenir una bona oportunitat per situar el 0 a 2, però el seu xut, quan estava totalment sol, va ser força defectuós a les mans d’Eloy Casals. L’empat va arribar al minut 26, novament, des del punt fatídic. L’àrbitre català va xiular penal de Moha sobre Loren Burón per una càrrega de cos a cos. El penal el va transformar Pedro Santos.
A la represa, inici polèmic amb un nou penal sobre Loren Burón aquesta vegada per una entrada de Luque. L’àrbitre no ho va dubtar i va xiular el tercer penal, i a més a més, va mostrar la segona groga a Luque. Pedro Santos no va fallar des del punt fatídic i la UE Sant Julià havia d’afrontar la segona part amb inferioritat numèrica. Al minut 69, els de Jesús Barón van reclamar un nou penal, però aquesta vegada l’àrbitre no va xiular res de res. Poc després, Aleix Cisteró va sentenciar amb un xut des de fora de l’àrea que va impactar al pal abans d’entrar a la porteria defensada per Ferran Pol. La UE Sant Julià, amb 10 jugadors, ja no va trobar resposta i el títol de lliga continua sent el mateix propietari dels últims sis anys ja. “Ens hem fet un fart de patir aquesta temporada i en aquest partit no ha estat una excepció. Hem aixecat tot tipus d’adversitats i ens ho hem merescut”, va assegurar el tècnic català, que va lloar dels seus jugadors. “Volen seguir guanyant. Jo soc continuista i no tinc tant de mèrit. Sigui com sigui anem a pel doblet sense cap mena de dubte”.
El títol el va aixecar el migcampsita Albert Mercadé, que li va cedir el braçalet Marc Rebés. A més, Genís Besolí, entrenador de la base, també va rebre una bonica felicitació quan els jugadors van aixecar-lo en la seva cadira de rodes. “El gest de cedir el braçalet a Albert Mercadé ha estat perquè s’ho mereixia. Sempre ha estat un líder i jo sempre el busco a dins del vestidor”, va indicar el capità del Vall Banc, l’internacional Marc Rebés.
En l’altre partit, l’Inter Club Escaldes, que diumenge serà un aficionat més del Vall Banc FC Santa Coloma, va empatar 1 a 1 contra la UE Engordany, i només jugarà l’Europa League si els colomencs conquereixen la Copa.

El CE Carroi goleja i disputarà la promoció per ascendir a primera contra l’FC Lusitans

El CE Carroi necessitava guanyar per finalitzar en segona posició del play-off per l’ascens de la Lliga UNIDA i d’aquesta manera optar a l’ascens a  la Lliga Multisegur Assegurances. Els ordinencs van golejar per 10 a 1 la UE Extremenya i van sumar els tres punts necessaris per disputar la promoció d’ascens contra l’FC Lusitans, que lluitarà per no baixar a segona. El CE Carroi, un projecte de molta ambició, va deixar sense promoció d’ascens l’Immobiliària CISA La Massana, que necessitava una derrota del CE Carroi acompanyada d’una victòria massanenca, però ni els massanencs van guanyar, ja que van perdre per 3 a 5 contra el campió de segona, l’Atlètic Escaldes.