Chramosta s’exhibeix amb un repòquer davant una Andorra absent en atac

Jugadors, cos tècnic i aficionats tardaran a oblidar aquest nom: Jan Chramosta. El davanter del Mlada Boleslav va ser capaç de marcar cinc gols, que van donar una victòria còmoda a la República Txeca (1-5). Aquest, potser, és un d’aquells futbolistes a qui el seleccionador, Justo Ruiz, es referia en la prèvia quan va dir que en pocs anys en trobaríem  alguns jugant en un dels grans clubs europeus. El temps ho dirà, i si continua amb aquestes xifres golejadores aviat podrà fer el salt a una lliga més competitiva.

En la sortida al camp ja es va comprovar com aniria el matx. Els txecs no pressionaven però anaven acostant-se a l’àrea contrària, tot i que sense crear gaire perill. Els andorrans es dedicaven a treure’s la pilota de sobre, sense triangular ni buscar al company més proper. Aquest va ser el guió del primer quart d’hora. A partir d’aquí els centreeuropeus van buscar més la porteria. El primer a avisar va ser Chramosta. En la sortida d’un córner Cmovs va pentinar l’esfèrica i el davanter, tot sol, no va encertar a rematar correctament a porteria buida. La pilota li va anar del peu a la mà, així que l’àrbitre va xiular falta.

Chramosta va tornar a avisar, amb una mitja volta que Vinardell va desviar en una gran estirada. Al 25 ja no va ser tan condescendent, i va començar el seu festival particular. Kopic va fer una internada per banda dreta per assistir Chramosta, que li va guanyar l’esquena a Sánchez i va superar de tir creuat Vinardell. Pavelka ho va intentar al 32, amb una rematada des de la frontal que va fregar el pal. Els txecs exercien un domini total.

Només dos minuts després, en el llançament d’una falta, Frydrych es va quedar tot sol davant el porter, però forçat va rematar de cap massa alt. A partir d’aquí els visitants es van mostrar més efectius. Una centrada per banda dreta de Husbauer la va aprofitar Chramosta per fer el segon, esperant la pilota al segon pal. I a l’últim minut una passada des de l’esquerra de Wagner es va tornar a trobar amb Chramosta, que de cap i picant l’esfèrica de dalt a baix feia el tercer gol.

Si el partit no estava prou sentenciat, la República Txeca va tornar al camp en la segona part a buscar més gols. No especulava. El joc, amb tot, era menys fluid que el del tram final del primer temps. Pavelka va fer un xut que es va escapar massa desviat, el mateix camí que va seguir posteriorment al de Navratli. El mateix jugador va obligar Vinardell a lluir-se poc després. El quart podia haver arribat amb una internada de Krejci que es va colar dins l’àrea, però a l’assistència no va arribar Wagner per centímetres, quan no tenia al davant cap oponent per marcar.

Ruiz va substituir un Smith que es va mostrar massa cansat i perdut en punta per Luigi, per donar frescor en atac. El que no donava cap indult als andorrans era Chramosta, que continuava a la seva. Era el seu dia. Aprofitava una passada entre línies per encarar el porter i superar-lo. Un minut després Luigi marcava en l’única ocasió que la selecció xutava a porteria, que significava el primer gol d’Andorra en aquesta fase. Es va colar entre dos defenses, trencant el fora de joc, per recollir la passada de Roca. Va superar la sortida de Stech amb una rematada creuada que abans d’entrar va picar al pal. Al minut 77 Chramosta va posar el colofó a una actuació sublim. Va rematar al primer toc una centrada per l’esquerra de Krejci.

Amb aquesta nova derrota la selecció continua tancant el grup 3 de la fase de classificació de l’Europeu, amb zero punts. La República Txeca, en canvi, es posa encara més líder amb 16, sis més que el segon classificat, Gal·les.