Tunde intenta evitar una cistella d’Oliver Stevic ahir al Gran Canària Arena.

Condemnats per les pèrdues

M.S./ Foto: CB Gran Canaria

El BC MoraBanc Andorra, condemant per les 18 pèrdues de pilota i la precipitació en els moments clau, va caure ahir al Gran Canària Arena per 84-78 i va sumar la vintena derrota de la temporada, una derrota que combinada amb les victòries de Betis i Casademont Saragossa, i a l’espera del partit que Hereda SP Burgos disputa avui contra el Joventut de Badalona, deixa els andorrans en posicions de descens a LEB Or.

Als dos conjunts els va costar entrar al partit. Pèrdues de pilotes, tirs fallats i molta precipitació per un marcador curt, 7-5 en quatre minuts. El segon triple de Paulí avançava els de David Eudald, 7-8, però un parcial de 7-0 tornava a donar avantatge als de Porfi Fisac, que no acaben d’estar fins i veient com dos triples dels interiors Llovet i Diagne ajustaven l’electrònic, que era de 20-16 a la fi del primer quart, un període on els jugadors del MoraBanc van arribar a perdre fins a 7 pilotes, tot i que van ser capaços de mantenir-se dins el partit davant un conjunt canari sorprès per la intensitat andorrana.

Les coses però van canviar al segon quart. Més concentrats en atac i amb una bona intensitat defensiva, els tricolors arrencaven amb un parcial de 0-7 gràcies a un triple de Hannah i dues cistelles sota el cèrcol de Tunde, que superava amb facilitat Stevic. Dues pilotes consecutives perdudes, la creu del MoraBanc ahir, per Hannah permetien als canaris tornar a posar-se per davant al marcador, 26-23 a 6.40 pel descans, moment en què Eudal va aturar el joc. El temps mort va funcionar, i el MoraBanc va jugar els seus millors minuts. Tunde seguia imparable sota cistella i una esmaixada d’Arteaga donava el màxim avantatge als andorrans, 26-33,  a cinc minuts del descans.

La reacció canària, gràcies en bona part a les pilotes que continuaven regalant els d’Eudal, 11 pèrdues en els primers 20 minuts, no es va fer esperar, i el conjunt de Fisac, liderat per Brussino que va començar a escalfar el canell, va tornar a igualar el partit arribant a la fi del període amb un empat a 39-39 a l’electrònic.

L’intercanvi de cistelles i les alternatives constants al marcador van continuar a la represa. Els canaris van posar una marxa més però els d’Eudal, que van millorar ahir la bona imatge oferta a Màlaga diumenge, van mantenir la solidesa mostrada fins llavors i no van deixar que els de Fisac marxessin més enllà de 4 punts al marcador. Al final del període 63-61, gràcies a una cistella de Paulí i a un triple de Diagne que deixava sense efecte l’aconseguit per Salvó en l’atac precedent, i tot obert de cara als darrers deu minuts.

L’últim període no va arrencar bé pels interessos dels tricolors. Una cistella fàcil de Balcerowski i un triple d’Ennis després de l’enèssima pèrdua dels d’Eudal donaven set punts d’avantatge als canaris (68-61). El MoraBanc però, carregant bé tant el rebot ofensiu com el defensiu com no havia fet en d’altres partits i trobant situacions còmodes en atac, no es va rendir i gràcies a cinc punts de Hannah tornava a entrar al partit.

McIntyre en una jugada personal igualava novament, ara a 70, a poc més de cinc minuts del final, i Hannah avançava els andorrans aprofitant el tir lliure després que els àrbitres xiulessin una tècnica a Fisac per protestar. Ennis des de més enllà del 6.70 empatava de nou a 75. McIntyre anotava només un tir lliure i quatre punts consecutius d’Albicy des del 4.60 i una cistella de Shurna després d’una badada defensiva situaven un 81-76 a l’electrònic a un minut i nou segons pel final. McIntyre va forçar un 2+1 però novament va errar el tir lliure, cosa que no va fer Brussino, davant les faltes ja a la desesperada, que va sentenciar el matx situant el 84-78 final.

El partit del Betis, clau
Sense massa temps per digerir la derrota, el MoraBanc Andorra ha de pensar ja en el partit de dissabte vinent al Poliesportiu on a les sis de la tarda rebrà el Coosur Reial Betis, un rival directe en la lluita per fugir del descens, a qui ha de derrotar sí o sí per no complicar-se més encara la permanència a la màxima categoria del bàsquet espanyol.

El conjunt de Luis Casimiro, que va vèncer els tricolors en el partit disputat al Palau municipal de San Pablo en la primera jornada de la lliga (102-98), arriba a Andorra en plena confiança i dinàmica positiva després d’haver sumar dues victòries consecutives en els dos darrers partits.