De primera a tocar de la desaparició

La Lliga UNIDA, és a dir, la segona divisió del futbol del país té clubs amb problemes per manca de jugadors i un d’aquests és el CE Jenlai. El club presidit per Francesc Sánchez pot passar de jugar fa dues temporades a la màxima competició de futbol del país a desaparèixer. L’equip dirigit per Jordi Pascual i que té inscrits a 16 jugadors es va presentar amb només cinc jugadors al partit de l’última jornada, la sisena, contra el Nova Constructora Penya Encarnada. El resultat del partit està pendent de la resolució del Comitè, però tot podria acabar amb la victòria als despatxos de l’equip dirigit per Llorenç Codoñés per 3 a 0. El CE Jenlai es queda a només un partit, novament, sense presentar-se amb els jugadors que calen per jugar un partit per desaparèixer com a club. Per tant, situació angoixant. No poden fitxar ja que només podien incorporar jugadors professionals, tot i així, no tenen diners per fer-ho i han d’esperar a que s’obri el mercat d’hivern per poder signar jugadors que no siguin professionals. El seu proper partit serà diumenge al terreny de joc del Centre de Tecnificació d’Ordino contra el M-Perruquers Atlètic Escaldes. En cas de no presentar-se, el CE Jenlai desapareixeria. I això que el club té inscrits a 16 jugadors i tres juvenils, però per lesions, motius laborals i d’altres s’han baixat del vaixell. “Aquest equip es va fer a correcuita i és el principal motiu de tots els problemes que estem tenint”, va assegurar l’entrenador del CE Jenlai, Jordi Pascual.
En la cinquena jornada contra l’Inter Escaldes B, el CE Jenlai es va presentar amb vuit jugadors i encara que durant la primera part va afegir un més va encaixar un 5 a 0. Al minut 20, un dels jugadors es va lesionar i després va acabar de porter, però al descans ja no van sortir dels vestidors. El resultat definitiu del partit està pendent encara del Comitè de Competició. “Som conscients del que pot passar i que estem amb l’espasa a sobre del cap. No ho sé, ara per ara, com ho farem, però lluitarem fins a l’obertura del mercat d’hivern. No podem fitxar jugadors professionals i tenim acords amb cinc o sis jugadors per fitxar quan s’obri la nova finestra d’incorporacions”.
La situació del CE Jenlai es força angoixant. A la primera jornada ja es va presentar amb vuit jugadors i va encaixar un 17 a 1 de l’UE Santa Coloma B. A la segona jornada, els de Jordi Pascual van descansar i a la tercera van patir una nova golejada per 0 a 18 contra el CE Carroi i això que en aquell partit van comptar amb dos suplents. A la quarta jornada, amb onze jugadors justos, van rebre un 11 a 0 de l’Sporting Escaldes que es va presentar al partit amb només un canvi. En les dues últimes jornades els problemes van créixer i primer van abandonar al descans contra l’Inter Escaldes B i diumenge van presentar-se amb només cinc jugadors contra el Nova Constructora Penya Encarnada. “Ens està costant molt combinar els partits amb les feines dels jugadors. A més a més, dels que venen alguns es lesionen i ja ho diuen que si muntem un circ ens creixen els nans. Nosaltres no paguem res als jugadors i molts d’ells tenen les seves feines com a primera opció com és lògic”.
El tècnic Jordi Pascual, que ja va entrenar la temporada passada al CE Jenlai, però que va marxar sent substituït per Jorge Diogo Marqués no pensa en presentar la seva dimissió. “M’he trobat amb tota aquesta problemàtica un cop estava dintre del club i no abandonaré amb el vaixell en marxa. Ni per un moment penso en plegar”. Queden només sis partits per arribar al mercat d’hivern i el CE Jenlai toca la desaparició després d’haver jugat fa dues temporades a la màxima divisió de futbol del país i també d’haver disputat el curs passat el play-off per tornar a primera divisió.

El CE Carroi continua líder en solitari de la Lliga UNIDA en vèncer per 3 a 5 a l’Inter Escaldes B

El CE Carroi domina la Lliga UNIDA després de la disputa de la sisena jornada. L’equip dirigit per Hugo Roldán va superar per 3 a 5 al segon equip de l’Inter Club Escaldes. Al descans, el partit estava igualat a 2, però a l’inici de la segona part el CE Carroi va marcar dos gols que van situar el 2 a 4. A un minut del final, els escaldencs van posar emoció final al partit, però un gol de Lucas Benito va portar la tranquil·litat i el CE Carroi va sumar tres punts per quedar-se amb 15. El segon classificat és la Immobiliària CISA la Massana. Els massanencs, a dos punts del líder, van empatar 1 a 1 contra el Fundació Kalilu Jammeh FC Encamp B. Al minut 1, Iván Fernández va avançar a la Immobiliària CISA la Massana, i Isaac Pedrós va empatar el partit cinc minuts després. El tercer és el Nova Constructora Penya Encarnada que no va jugar, i el quart amb 10 punts com el Penya Encarnada és el M-Perruquers Atlètic Escaldes. Els de Raúl Cañete van guanyar per 2 a 1 a l’UE Santa Coloma B amb gols de Sergi Suárez i Eric Marcial Cadí. En l’altre partit de la sisena jornada, l’UE Extremenya va empatar 2 a 2 contra el Ranger’s.