Del sac de carbó a endur-se’n un bocí

V. D.

Van merèixer un sac de carbó fins al 55, a 38 del tercer quart, després van aspirar a la figura del Rei amb una reacció que li va donar opcions de victòria, i es van quedar amb un trosset de carbó en fallar un addicional que hauria forçat la pròrroga. El BC MoraBanc diu adeu a disputar la Copa del Rei per segon any consecutiu a dues jornades per arribar al final de la primera volta –aquella competició que tothom, junta directiva, cos tècnic i jugadors, volien jugar perquè així ho van dir–. A més a més, pateixen la novena derrota de la temporada en competició domèstica per només sis victòries. És cert, només s’ha jugat la Copa dues vegades en la història del club, però el projecte sempre és ambiciós i sempre vol millorar curs a curs.
Els d’Ibon Navarro, classificats per disputar el Top-16 de l’EuroCup i líders del grup H, van apostar pel partit a partit abans de jugar contra el Monbus Obradoiro, i la fórmula no va sortir gens bé. Gens ni mica. El BC MoraBanc va perdre per un ajustat 69 a 68 contra un rival que va arribar a guanyar de 17 punts i que va estar a punt de perdre un partit que tenia guanyat contra un rival que va creure fins al final, però que no li va ser suficient per completar una remuntada espectacular.
El primer acte va ser molt i molt igualat, però no deixava bones sensacions per part del BC MoraBanc, ja que va encaixar un parcial de 10 a 2 per deixar un 17 a 10 per als de Moncho Fernández. Els de Navarro van despertar amb un triple de Rafa Luz i un des de mitja pista sobre la mateixa botzina de Guille Colom. L’escorta andorrà només va jugar 6’31”. En aquests primers 10 minuts, Jerome Jordan va debutar als cinc minuts de partit. El pivot jamaicà va mostrar-se irregular, tot i que va acabar el partit amb 12 punts, 2 rebots i 10 de valoració i tenir el llançament per poder guanyar el partit a set dècimes del final.
Amb el 17 a 16 va començar el segon quart i aquí va arribar la pitjor versió del BC MoraBanc. Força desencertats en atac i un Obradoiro que va agafar la màxima diferència fins llavors, amb 11 punts (36 a 25) amb un parcial d’11 a 3. Al descans, cap notícia positiva dels andorrans, amb un 38 a 27 a l’electrònic i amb un 4 de 17 en triples per als de Navarro. Un bàsquet del MoraBanc pobre en atac.
A la represa tocava reaccionar per evitar una derrota més que dolorosa on estava destacant l’encert exterior de Benjamin Simons i l’escassa inspiració de Kostas Vasileiadis. El grec va ser frenat i aquí l’scouting sí que va funcionar. Els de Moncho Fernández van arribar a guanyar de 17 punts de diferència (55 a 38). Navarro va donar amb la tecla i un parcial de 0 a 7 va eixugar les diferències amb un 58 a 51 al final del tercer quart.
A l’últim acte, els atacs dels dos equips van fer aigües i a 2’09” el MoraBanc va empatar el partit a 64 amb un triple de John Shurna. El partit va entrar en una fase de cara o creu i el match-ball el va tenir Stevic per forçar la pròrroga amb un tir lliure addicional després de capturar un rebot, falta de Singler i després error d’un dels capitans dels andorrans. Set dècimes i pilota per al MoraBanc, però poc temps per donar la victòria, i Jerome Jordan va fallar, tot i que sense temps per fer gaire més. Càstig. Els partits comencen al primer quart, continuen al segon i tercer i acaben a l’últim...

Ibon Navarro: “Hem d’estar contents per la defensa que hem fet”

Lectura positiva en una derrota dura. El tècnic basc del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va  oferir un discurs optimista: “Un partit que es decideix al final amb molts alts i baixos i moltes alternatives en el joc, tot i que l’Obradoiro ha controlat el marcador i on ens hem posat al final a només un punt. Crec que hem d’estar contents pel treball que hem fet en defensa contra un estil de bàsquet que no ens venen bé. Hem fet una bona defensa sobre Vasileiadis i sobre Simons, però la major virtut de l’Obradoiro ha estat castigar moltíssim els nostres errors, que no han estat molts”. L’entrenador va lamentar, és clar, el desencert puntual però decisiu, segons ell, en alguns moments del partit: “Tot i els nostres errors, que no han estat gaires, el partit s’ha decidit als últims 16 segons, quan no hem estat capaços d’endur-nos el partit. Felicito l’Obradoiro, i nosaltres a quedar-nos amb les coses que hem fet bé, que han estat moltes, i a intentar millorar.”
Un dels capitans de l’equip, Guille Colom, que va gaudir de sis minuts després de no comptar en els anteriors partits, va resumir la lliçó amb què l’equip torna de Galícia: “Hem cregut, i aquest és el camí en tasques defensives. Fa molt mal perdre i estem ara mateix una mica enfonsats”.