Derrota d’Andorra en un camp impracticable i tangana final

J.J.B

Moldàvia es va saber adaptar millor al patètic estat en què es trobava el camp per superar una Andorra (1-3) que només va reaccionar quan estava molt per sota en el marcador. D’aquesta manera, el combinat nacional continua tancant la classificació amb només 1 punt. Però el pitjor de tot va ser la picabaralla que es va produir al final de l’enfrontament.

Per jugar un partit de futbol, un dels aspectes que més influeix, a part de la qualitat de cada conjunt, és l’estat del terreny de joc. I tenint en compte que es tractava d’un partit internacional de seleccions, el que es pressuposa és que la gespa presenta unes condicions, com a mínim, raonables. Doncs l’estat del camp de l’estadi Comunal era molt lluny de complir aquest requisit. Enfangat, no permetia que la pilota circulés normalment.
Deixant de banda que els jugadors haguessin quedat arrebossats amb el fang des del primer minut, Moldàvia va demostrar des del començament que anava a buscar la victòria, sense especular. Veient les condicions del terreny de joc, va utilitzar les jugades a pilota parada per obrir el marcador. En primera instància, Patras va llançar una falta des del lateral de l’àrea que es va estavellar a la base del pal. Al minut 9, el mateix jugador, amb un llançament de falta més centrada, va marcar.
Només un minut més tard una jugada personal per la banda esquerra de Dedov li va permetre encarar Oliva i superar-lo. Els dos gols van fer que la intensitat baixés de forma ostensible i que el matx es convertís en soporífer. Fins al minut 36 no es va tornar a produir una ocasió amb cert perill. Va tornar a ser per part moldava, amb una internada de Georghe Andronic, que massa escorat i a porteria buida va enviar l’esfèrica al pal. En el temps afegit Dedov va fer el tercer per als visitants aprofitant un mal rebuig d’Oliva.
En la segona part, amb el partit decidit pel que es podia veure, el joc no va millorar ja que era complicat trenar jugades i les pèrdues de pilota eren constants. Andronic va enviar el seu segon llançament al pal, ara al travesser en una falta. Al minut 61 Andorra va reduir distàncies amb una rematada de cap de Vieira, que només feia dos minuts que estava sobre el camp, a la sortida d’un córner. A 10 minuts per al final, Izquierdo va tenir la darrera oportunitat, però el seu xut el va treure un defensa sobre la línia de gol.
Un cop l’àrbitre va haver xiulat el final del partit, es va organitzar una tangana important amb cops i puntades de peu entre les dues plantilles que va acabar amb sis expulsats per conducta violenta.